Najnovije

HIT FOTO: Pre ulaska u visoku politiku Dodik bio košarkaš nižerazrednog kluba iz Banata

Kako saznajemo od portala Južni Banat, u banatskom selu Opovu se hvale time što je jedan predsednik igrao jedan predsednik, i to ne bilo koji. Pre početka aktivnim bavljenjem politikom predsednik Republike Srpske je igrao u opovskom košarkaškom klubu Polet, kada je sam klub zabeležio jedan od najvećih uspeha u svojoj istoriji.

Od uspeha u sportu do uspeha u politici (Foto: Južni Banat)

Osim na lokalu i onih koji prate južnobanatsku košarkašku scenu, za ovaj košarkaški klub verovatno većina vas nije nikad čula. Ipak, jedan košarkaš opovačkog kluba, po svojoj popularnosti ili nepopularnosti, u zavisnosti sa koje strane gledate, prelazi okvire našeg regiona, a kada je politika u pitanju, njegovo ime znaju od Moskve do Vašingtona. U sezoni 1995/96 za opovački Polet igrao je aktuelni prvi čovek Republike Srpske Milorad Dodik. A otkud Dodik u malom, nižerazrednom košarkaškom klubu u banatskoj provinciji? Splet okolnosti ili neka promisao, Dodik se, pre nego što će ući u visoku politiku, poslovno obreo u Opovu. NJegova firma je zakupila poslovni prostor koji je služio kao pogon za izradu nameštaja. Kao veliki ljubitelj košarke, Dodik se obratio lokalnom klubu želeći da ga sponzoriše, a kada su mu isti ponudili opciju i da nastupa za klub Dodik je prihvatio. Odigrao je tu sezonu, igrajući na poziciji centra. Polet je te godine stigao do plejofa regionalne lige ali su izgubili u finalu. Ubrzo nakon toga Dodik je počeo da se bavi politikom, nije više dolazio u Opovo, a ostalo je svima vrlo dobro poznato.

Od broja 7 u timu do broja 1 u regionu (Foto: Južni Banat) Kako god bilo u opovačkom košarkaškom klubu stoji da je za njih igrao i predsednik Republike Srpske, čovek od kojeg puno toga zavisi kako će se kreirati politika zapadnog Balkana. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA