Најновије

СИРИЈСКА АРМИЈА НЕЗАУСТАВЉИВА: Ово је најновија мапа борби у Алепу! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска армија је, уз подршку бораца палестинске паравојне формације Лива ал Кудс, преузела контролу над још једним брдом и насељем Ал Шокајеф у северним деловима Алепа.

Борбе у Алепу (Фото: ЈуТјуб)

Након заузимања војног постројења и насеља у Шокајефу, армија је већ покренула напад на индустријску зону овог дела града, која је дели од наредног брда и кружног тока, кључних тачака за даљи продор ових јединица кроз северне делове Алепа. Наредни циљ је градска четврт Авиџа. Напад је у потпуности координисан са руском авијацијом, од чијих је бомби, према неформалним извештајима, настрадало око 40 терориста и 9 комада војне механизације. Током целог дана трајали су и напади терориста Нусра фронта на болницу у Хандарату, око које су се од синоћ, до касних поподневних сати водиле жестоке борбе, а сиријска војска успела је да одоли свим покушајима терориста да преузму ову тачку која обезбеђује контролу над Хандарат избегличким кампом. Руска авијација извршила је преко 20 акција на овој локацији током данашњег дана.  На мапи испод можете да видите правац борби у северном делу Алепа.

Жестоке борбе се воде и у Бустан Паши, четврти у близини централног дела града. Сиријска армија је, након довођења појачања успела да изврши снажнији притисак на џихадисте Фатах Халаба. Сада се воде борбе за сваку зграду у овом, некада густо насељеном делу града, а како наводе локални активисти, напредак Асадове армије све је очигледнији. Погледајте снимак борби из овог дела града: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА