Најновије

Руски носач авиона иде ка Сирији, Британци у приправности!

Носач авиона "Адмирал Кузњецов" из руске Северне флоте испловио је на дуги пут ка Средоземљу, саопштила је прес служба те флоте.

Адмирал Кузњецов (Фото: Јутјуб)

За то време британски медији истичу да ће на путу ка обали Сирије то пловило проћи кроз Ламанш.
У саопштењу Северне флоте се наводи да ће у пратњи "Адмирала Кузњецова" пловити ракетна крстарица "Петар Велики", велики противподморнички бродови "Северноморск" и "Вице-Адмирал Кулаков", као и друга пловила за подршку.
Британски медији, у међувремену, пишу да ће "Адмирал Кузњецов" проћи кроз Ламанш, којег Британци зову Енглески канал, пре него што пристане уз обалу Сирије, где би могао да учествује у даљим ваздушним ударима на сиријске побуњенике. 
Једини руски носач авиона проћи ће кроз Ламанш у време растућих тензија између званичног Лондона и Москве око сиријске кризе, оцењују британски листови. 
Британска Краљевска морнарица и њени савезници у НАТО се припремају пролазак "Адмирала Кузњецова", а лист "Мирор" наводи да стручњаци ту потенцијално запаљиву ситуацију описују као "војнопоморску игру мачке и миша". 
Бивши главнокомандујући британске морнарице, Лорд Вест оф Спитхед, изјавио је да Руси ризикују да својим ставом према сиријској кризи додатно појачају тензије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА