Најновије

ГОТОВ ЈЕ: Ево како је црногорска опозиција протумачила Вучићеве речи

Највећа црногорска опозициона групација Демократски фронт огласила се након синоћног излагања Александра Вучића о дешавањима у Црној Гори и умеаности српских грађана у Ђукановићеву "исфабриковану аферу 'државни удар'".

Андрија Мандић, један од лидера ДФ-а (Фото: in4s.net)

Демократски фронт захтева да се хитно процесуирају сви актери фабриковања афере "државни удар" у Црној Гори, афере која је ионако проблематичан изборни процес учинила нерегуларним, саопштили су данас из ДФ-а. Они су нагласили да је док су Ђукановић, Катнић, Марковић и њихови медији стварали панику око монтираног државног удара, већина грађана Црне Горе скандирала "Мило лопове", те да је сасвим јасно да је ДПС противуставно злоупотребио Специјално тужилаштво, полицију и АНБ и створио атмосферу ратног стања. Како је саопштено из Демократског фронта, нова сазнања која је презентовао председник Владе Србије Александар Вучић, у суштини су указала на дугогодишњу повезаност Мила Ђукановића са организованим криминалом. Та повезаност представља јасну и озбиљну претњу за Црну Гору, њен мир и стабилност.
"Опште позната ствар је да Мило Ђукановић има пословне, личне и пријатељске односе са лицима из домаћег, регионалног и транснационалног криминала, око чега су се водиле и још воде бројне међународне истраге", кажу из ДФ-а и додају да није никаква тајна и није ништа ново да је Мило Ђукановић преварио многе од тих партнера и да не би било изненађење да поједини од њих желе да знају где се он у свакој секунди налази. А што се тиче страних обавештајних служби, подсећају из највеће опозиционе групације у Црној Гори, Ђукановић је и раније био предмет њихове пажње, а транскрипти његових телефонских разговора са безбедносно интересантним лицима, већ неколико пута до сада су документовале западне обавештајне службе.
"Док су Мило Ђукановић, Миливоје Катнић, Душко Марковић и њихови медији стварали панику око монтираног државног удара на читав изборни дан, већина грађана Црне Горе је скандирала – 'Мило лопове'", наглашавају из ДФ-а. Они тврде да је данас јасно да је ДПС противуставно злоупотребио Специјално тужилаштво, полицију и АНБ, креирао атмосферу ванредног стања, угрожености живота грађана, учинио изборе нерегуларним, смањио очекивану излазност и тако спречио исказивање слободне воље грађана за пад актуелног режима.
Уз подсећање да је у току изборног дана створена атмосфера ратног стања због наводне намере "башибозука", како их је назвао премијер Вучић, да насилно прогласи изборну победу неке политичке партије, из ДФ-а наглашавају да је ухапшена група молера, кројача, музичара… који су, према тврдњама "режимских медија", спремала убиства присталица опозиције испред Скупштине као и хапшење Мила Ђукановића. Пошто се, како тврде, читава ова конструкција чињенично и логички распала претходних дана, ДФ сада захтева да се хитно процесуирају сви актери фабриковања афере "државни удар" у Црној Гори, а која је ионако по свему упитан изборни процес учинила потпуно нерегуларним.
"Ми сигурно нећемо стати, настављамо борбу за слободну Црну Гору. Готов је!", поручују из Демократског фронта. Извор: in4s.net, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА