Најновије

РАТ ПРОТИВ ИСТИНЕ: Косовском новинару прете због текста о злочинима над Србима!

Шеф Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јан Брату и представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић осудили су претње упућене косовском новинару Леонарду Керћукију.

Дуња Мијатовић (Фото: Јутјуб)

- Осуђујем претње и позиве на насиље према Керћукију. Слобода изражавања мора се заговарати и поштовати у свим околностима - рекао је Брату.
- Позивам органе власти владавине права да неодложно истраже ове претње и изведу пред лице правде починиоце - навео је у саопштењу шеф мисије ОЕБС-а на Косову.
"Зона Експрес", за коју ради Керћуки, у свом документарном стилу истражује осетљиве теме у косовском друштву. Последње издање емитовано 23. октобара 2016. бавило се између осталог, злочинима над локалним становништвом косовских Срба. Керћуки је од тада изложен кампањи блаћења на друштвеним медијима. - Претње и насиље уперено према новинарима представљају напад на демократију и друштво као целину. Припадници медија морају да буду у стању да обављају свој важан рад на слободан и безбедан начин - рекла је Мијатовић, поздрављајући осуду Удружења новинара Косова због претњи упућених овом новинару. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА