Најновије

ВУЧИЋ: Срби знају да буду захвални, хвала, мађарски пријатељи

Премијер Вучић на конференцији за медије с мађарским премијером Виктором Орбаном у Нишу изјавио је да је Мађарска искрени пријатељ Србије.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Хвала Орбану што су дошли у Ниш, који је за нас стратешки град. Срби умеју то да поштују и захвални смо, ваша посета је од историјског значаја - рекао је премијер.
Како каже, Србија и Мађарска имају истинске пријатељске односе, а он и Орбан су се сагласили да су односи у политици на највишем могућем нивоу.
Осим тога, Вучић је истакао и да су односи Србије и Мађарске добри и када је реч о мигрантима и борби против тероризма, да министарства унутрашњих послова имају добру сарадњу, коју су и једни у други спремни да додатно унапређују. 
- Хвала Мађарској на истинској подршци на путу ка Европској унији. Хвала премијеру Орбану и министру спољних послова Сијарту. Оно што је Сијарто говорио у Бриселу на конференцијама које су од значаја за нас није нико у Европи. Срби знају да буду захвални, хвала, мађарски пријатељи - рекао је Вучић. 
- У Србији сте увек добродошли, надам се да ћемо следеће године у неком другом делу Србије моћи да вас угостимо - додао је он. 
На крају свог обраћања новинарима премијер се захвалио и председнику Скупштине Војводине Иштвану Пастору, који је, како каже, “у сваком тренутку био мост између две владе и неко ко је отвореног срца подржавао све што је најбоље у Србији и Мађарској“. 
Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је на конференцији за медије да је Мађарска увек отворена за све Србе. 
Како каже, стабилност у Србији је кључна за стабилност централне Европе, а Мађарској је као њеном суседу у интересу да у Србији увек буде стабилно и мирно. 
Осим тога, Орбан је пружио подршку Србији у борби против тероризма и заустављања мигранционе кризе како у питању људства, тако и у виду експертске помоћи. 
- Хвала Влади Србије на вођењу рачуна о Мађарима који живе овде. Много је мањи број Срба у Мађарској него Мађара у Србији, али ми ћемо увек подржати оне мере које ће помоћи очување националног идентитета Срба у Мађарској и прихватамо све финансијске терете за то - каже Орбан.  Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА