Најновије

Рамуш Харадинај шверцује оружје кроз Србију?

Некадашњи командант ОВК и бивши косовски премијер Рамуш Харадинај води један од најјачих криминалних кланова на Косову, а за шверц оружја годинама користи пут кроз Србију и наше грађане које дебело плаћа.
Према наводима листа, шверц се одвија Дунавом, у Србији се са бродова оружје претоварује у камионе за транспорт песка и иде на Косово, одакле креће и завршава на разним ратиштима и код исламиста.
- Прошлог петка кроз Србију је прошао нелегални товар оружја које шверцује клан Рамуша Харадинаја, ратног злочинца са Косова - сазнаје се у српским безбедносним службама. Према тим тврдњама, товар у којем се налазило 1.200 комада кратких аутоматских пушака „збројовка“ и многобројног лаког наоружања, кренуо је бродом из немачког Бамберга прошле недеље и на броду „Лађар“ оружје је било смештено у непромочиве пластичне торбе и везано за корито брода. - Каналом Рајна-Мајна-Дунав дошли су до Дунава, потом пловили преко Словачке, где је у месту Комарно, на граници са Мађарском, утоварено додатно оружје. Потом су преко Мађарске дошли до Хрватске, а Даљ код Вуковара била им је следеће станица - наводи се. Према тим наводима, у Србији су пристали код Сремске Митровице. - Брод је издигнут, вода испуштена, а товар обезбеђен и пребачен у камион једног српског ауто-превозника који служи за транспорт песка. Тако је оружје пребачено на Косово - додаје се. Организатор ове групе је Рамуш Харадинај, клан оперативно води његов брат Даут Харадинај, који је, пише лист, на црној листи америчког Стејт департмента, а оперативни подаци САД браћу Харадинај повезују са организовањем терористичких група које су извеле напад у Куманову. - Остали кључни играчи овог клана су Дук Николај Дукађини и Љуљзим Бериша. Управо су њих двојица са Даутом Харадинајем боравили у Новом Саду прошле недеље, где су исплатили Србе којим им помажу и договорили су следеће испоруке. Тај канал функционише годинама - тврди извор. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА