Најновије

Одреците се меса на 40 дана: Нећете препознати своје тело!

Када се опростимо са месним ђаконијама и кренемо неким другим путем, прво ћемо се сусретати са разним променама на свом телу. Прво што ћемо вероватно приметити је мали губитак тежине. Истраживања су показала да особе које су постале вегетеријанци смршају око 5 кг, што опет не мора да значи, то све варира од особе до особе.

Нећете препознати своје тело (Фото: pixabay.com)

Поред губитка тежине промениће вам се и цревна флора. Научници тврде да је велика разлика између концентрације цревне микрофлоре код сваштоједа и код вегетеријанаца. Једноставно, све те промене углавном утичу повољно на човечији организам.
Сваког дана појављују се чињенице и докази колико месо утиче на појаву рака у организму. Последње истраживање светске здравствене организације показало је да  месо, кобасице и сланина исто толико канцерогено као и цигарете, што је навело доста савесних људи да се запитају шта они то сами себи раде и свом организму.
Што је месо обрађеније, оно горе утиче на ваше здравље. Месо је углавном најчешћи изазивач канцера црева.

Смањићете ризик од срчаних болести

У црвеном месу амерички институт је акценат ставио на карнитин, који је велики изазивач кардиоваскуларних болести. Наравно ту је висок ниво масноће које има и превише у месу. Повећани ниво холестерола у вашем телу може довести до срчаних обољења, то је опште познато.
Људи који у својој исхрани имају намирнице само биљног порекла имају смањен холестерол у крви идо 35%, из простог разлога, јер биљке садрже само мале количине засићених масти и ништа холестерола. Влакна исто тако смањују лош холестерол, а опште је познато да их биљке имају у изобиљу. Смањене ће вам бити шансе да добијете дијабетес.
Црвено месо повећава ризик од добијања дијабетеса типа 2. Животињска маст и гвожђе које уносимо из намирница животињског порекла негативно утичу на ћелије панкреаса и такође ремете наше функције инсулина. То је одговор свима онима, који су се сада насмејали, и помислили какве везе месо има са дијабетесом.
Научно је доказано да људи који конзумирају месо и његове прерађевине имају два пута веће шансе да се нађу у борби са дијабетесом. Сав протеин, који представља вишак у вашем организму, претвориће се у масти које лоше утичу и на вашу тежину и на повећање ризика од рака и болести срца.

Остале предности

Када човек пређе на вегетеријански режим исхране приметиће мноштво позитивних промена на себи. Једна од њих је и велика промена на својој кожи. Уколико је раније било проблема са акнама, уследиће невероватна трасформација.
Кожа вегетеријанца постаје сјајна и здрава. Следећа промена видеће се и по човечијем сну. Док је у исхрани преовлађивало месо и месне прерађевине сан је доста лошијег квалитета.
Особа која уноси много меса у свој организам, знатно ће дуже и неквалитетније спавати од оних који су се окренули вегетеријанском начину. Када у исхрани владају воће и поврће, као и житарице човек се једноставно осећа лакше и испуњеније духовно, такође имаће много више енергије и елана за неке основне животне радње.
Алберт Ајнштајн је и сам једном рекао: "Ништа неће толико помоћи људском здрављу нити повећати изгледе за опстанак живота на Земљи као прелазак на вегетеријанску исхрану."
Људи коју у својој исхрани имају убројана многа врста меса имају доста сувљу кожу и слабији тонус мишића у односу на оне који су желели да оплемене свој организам преласком на вегетеријански режим исхране.
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА