Најновије

Паре од оружја Харадинај улаже у зграде по Србији

Део новца који зарађује од шверца оружја кроз Србију, клан Рамуша Харадинаја улаже у градњу некретнина по Војводини.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Клан који оперативно воде Даут Харадинај, брат бившег вође злочиначке ОВК, Ђук Николај Дукађини и Љуљзим Бериша годинама шверцује оружје преко Србије, а како би били сигурни да неће бити ометања, имају плаћене људе на важним позицијама - у врху новосадске полиције. Да би мрежа била потпуна, сарађују и са једним од највећих војвођанских аутопревозника који оружје вози на Косово. Прошлог петка кроз Србију је прошао њихов нови товар оружја у којем се налазило 1.200 комада кратких аутоматских пушака, "збројевке", и многобројно лако наоружање. Тројка Харадинај-Дукађини-Бериша била је 25. новембра у Новом Саду како би исплатила своје контакте, али се и договорила о даљим корацима у вези са улагањем новца у Србију.
- Свесни да их нико не дира, одлучили су да део новца од оружја оперу у Србији. Ушли су у посао са градњом некретнина, стамбених зграда по предграђима Новог Сада, у Старој Пазови и још неким војвођанским местима. Партнер им је један велики новодсадски грађевински предузимач, а окупљају се повремено у Новом Саду. Лако је открити које зграде су грађене њиховим новцем, углавном на интерфону можете видети албанска презимена на два или више станова у истој згради - прича извор из безбедносних служби.
Српка полиција није се озбиљно бавила шверцом ове групе. Мафијаши имају сигурност у свом човеку у новосадској полицији који прати товар до Сремских Карловаца где обезбеђује безбедан претовар на камионе који иду на Косово. Ову руту користили су Албанци још у време распада Југославије када је оружја било свуда и када је било потребно свима. Са политичким променама на Косову преузео га је Рамуш Харадинај који је из доба ОВК имао своје људе и организовану структуру "војника" који не презају ни од чега. Пут шверцованог оружја данас најчешће води до Сирије и Ирака, односно ИД.

РЕАГОВАЊЕ: Лаж је да је оружје превожено бродом "Лађар"

"Након појављивања вести на тему шверца оружја пловним путевима Србије у коме се експлицитно наводи да је оно вршено бродом "Лађар", обавештавамо грађане и државне институције Републике Србије да је у питању намерна и опасна лаж намењена искључиво у циљу дискредитације Удружења професионалних лађара Србије и њеног председника Бранислава Вајде, који је у наведеном периоду обављао послове заповедника, у чланку именованог брода, у Европској унији."- стоји у саопштењу Удружења лађара.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА