Најновије

ЧОКОЛИНДА: Изнервирала Хрвате, а ово су одговорили из њеног кабинета на актуелну аферу!

Хрватску председницу тамошња јавност линчовала јер је деци уз своју слику поклонила и по слаткиш из Србије, што је лидер СРС похвалио рекавши да му је „Колиндица сада веома драга“.

Колинда Китаровић (Фото: Синхуа)

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је поводом Дана дубровчких бранитеља групи дубровачке деце, уз своју фотографију, поделила и чоколадице из Србије. И ту не би било ничег спорног да овај њен гест није наишао на жестоку осуду хрватске јавности, али и симпатије и одушевљење њене ноћне море - лидера СРС Војислава Шешеља!
Хрватска јавност је о потезу тамошње председнице сазнала након што је то на свом Фејсбук профилу обелоданио један родитељ уз фотографију чоколадице.

Хрвати се узнемирили

- Морао сам ово да ставим да видите у каквој држави живимо, био је његов вртић на пријему код Колинде и ово је добио из њених руку, њезину слику и чоколаду из Србије, па је ли ово жалосно, и то на Дан дубровачких бранитеља. Браво! - навео је овај родитељ, а пренео Дубровачки дневник.

Реч је чоколадици с пиринчем „мони“, коју производи „Пионир“ из Суботице. Како пишу хрватски медији, „нејасно је шта је за Хрвате већа провокација. То што је Колинда Грабар Китаровић поделила деци српске чокадице или то што је у маниру севернокорејског диктатора Ким Џонг Уна деци из вртића поклонила и своју фотографију с потписом отиснутим златним словима“.
Портал Индекс покушао је да од Китаровићеве добије коментар овог потеза, али је, како се наводи, њен портпарол Лука Ђурић игнорисао питање.
И док је хрватска јавност због српских чоколадица линчује, подсећамо, лидер СРС Војислав Шешељ је одушевљен.
- Послао сам својој миљеници Колиндици цео шлепер српских чоколада и она је то деци поделила. Сад ми је мила и драга. Уз шлепер чоколадица послао сам јој и писмо - „Колиндици с љубављу“ - рекао је у свом стилу Шешељ.
Додао је и да је критикује и „спрда се с њом“ кад вређа и пљује Србе, а да је најновијим гестом заслужила само похвале и симпатије.

Невешто прање

После „инцидента“ са чоколадицама, стигло је објашњење из кабинета Китаровићеве.
- Српске чоколадице су набављене од фирме „Житњак“, која је у власништву „Агрокора“. Споменутим пригодним пакетом употпуњена је корпа пуна хрватских производа, што је резултирало тиме да се међу три стотине производа нађе и неколико спорних - навели су из кабинета. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА