Најновије

ВУЧИЋ: Народ жели премијера Вучића!

Надам се да ће Србија 2022. постати чланица ЕУ, а сигуран сам да ће то бити пре 2025, каже премијер Србије Александар Вучић у интервјуу швајцарском листу "Блик".

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

- До сада никада нисам хтео да одредим датум. Данас ћу први пут јавно рећи: надам се да ћемо 2022. постати чланица ЕУ. Сигуран сам да ћемо пре 2025. постати чланица ЕУ - рекао је Вучић за "Блик".
Упитан да ли ће премијер Вучић одвести Србију у ЕУ, Вучић одговара да вероватно неће. 
- Ми смо опоравили земљу за ЕУ. Привреда расте, нема дефицита. Тиме сам задовољан. Мени не треба моћ, али једног дана ће људи ценити мој рад - додаје Вучић. 
На констатацију новинара да би могао да се кандидује на предстојећим председничким изборима у Србији, Вучић каже да би га бивши шеф дипломатије Вук Јеремић вероватно победио, као и да су други популарнији од њега. 
- Али, одлука још није донета. На крају крајева, одлучује народ - изјавио је он. 
Вучић додаје и да Јеремић није био његов противник. 
- Питао ме је да ли бих га подржао. Одбио сам га, јер код њега не видим чисту линију. Кад је у Русији прича проруски, када је у Вашингтону - проамерички. Он баш и нема кичму - оцењује председник владе. 
Вучић на питање 'Шта ако народ жели председника Вучића" одговора да народ жели премијера Вучића. 
Премијер наводи и да нико данас не зна ко ће победити на тим изборима. 
О томе да ли ће избор Доналда Трампа за председника САД променити ситуацију у Србији, Вучић каже да неће, јер Србија мора да буде у стању да се ослања на саму себе и додаје да је циљ Србије даље реформисање привреде како би приступила ЕУ, у чему ће и успети. 
- Наша привреда напредује. Ове године расте за 2,8 процената. Следеће године можда за четири процента. Ми практично немамо дефицит. Дођите у Београд - на сваком ћошку се гради - каже премијер. 
Упитан зашто се у Београду слави победа Трампа, председник Владе Србије је рекао да је Америка 1999. године бомбардовала Србију, када је председник био Бил Клинтон, супруг Хилари Клинтон. 
- Сада Срби желе другачију америчку политику на Балкану. Политику која није против Срба - каже он. 
Како преноси "Блиц", Вучић, на питање да ли се плаши за свој живот, након што су српски медији објавили да ЦИА хоће да га уклони,каже: 
"Не могу да замислим да ЦИА стоји иза тога." 
Премијер Србије, упитан да ли се у Швајцарској осећа сигурно, одговара да га ту не прати ниједан телохранитеља и да нема разлога да се не осећа сигурним у тој земљи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА