Најновије

НЕ ПИШЕ СЕ ДОБРО: Трамп разбеснео Кину!

Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп рекао је да се неће нужно држати четрдесетогодишњег америчког става да је Тајван део "једне Кине".

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Трамп је ово рекао "Фокс њузу", након што је изазвао дипломатски протест Пекинга јер је прихватио позив председника Тајвана 2. децембра. Погледајте ОВДЕ више о томе.

Кинески лист назвао Трампа незналицом

Кинески лист Глобал тајмс назвао је данас новоизабраног америчког председника Доналда Трампа "незналицом" због тога што је изјавио да ће преиспитати став САД према Тајвану што је једно од најосетљивијих питања односа САД и Кине.
Не може се преговарати о политици једне Кине. Трамп је неук у дипломатији као дете", оценио је лист који је под контролом КП Кине, и додао да ако нови председник САД буде отворено подржао независност Тајвана, Кина би "могла онда да подржи снаге непријатељски расположене према САД".
Тајван се од Кине отцепио по завршетку грађанског рата и комунистичке револуције 1949. године и пораза националистичке партије Куоминтанг која се склонила на то острво, али га Кина и даље сматра делом своје територије.
Кинеске власти нису данас коментарисале Трампову изјаву. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА