Најновије

ДАВИД "ДМГ" ДЕМОЛИРА ЗВУЧНИКЕ СВОЈИМ МАТРИЦАМА: Српски битмејкер освојио планету! (ВИДЕО)

Давид "Дмг" Јовановић познати битмејкер у Србији својим матрицама је буквално запалио цео свет.
Давиде, како је почела цела идеја око битова?     
Првенствено је са мном на земљу дошла и љубав према музици уопште,а онда преко роцк-а,реггае музике,елецтро музике и рап-а се родила идеја о инструменталима. Кад сам први пут чуо реп,тај први удар био је инструментал који је загрмео,померио ми мозак и од тада сам тако мало ван "винкле", уз осмех нам говори Давид. 
Колико дуго се бавиш музиком?
Од моје 17-те године(све пре тога не рачунам) За две недеље биће пуних 13 година од како сам ушао у тај свет,прејаких 13 година иако је (неки би рекли) то баксузан број. Која матрица ти је најдража? Све су ми драге. Међу свим тим битовима на којима сам радио до сад не бих знао у који да уперим прст и казем :"Најдражи бит". Иза сваког инструментала се крије нека посебна прича.Прича како је настао, шта ме је инспирисало, а инспирације ми слабо мањка,инспиришу ме многе ствари. Реализам и надреализам. Бавим се разним стварима,пишем,снимам,компонујем,цртам,пишем поезију(невезано за реп),имам гомиле идеја које тренутно желим да преточим у спотове,први је већ урађен али отом потом. Стално копам ка некој суштини,покреће ме мистика,у мислима сам често позитива али су ми мисли некад и црнило за гиниса.  Све у мојој глави има смисла,зашто баш такав звук...За сваки детаљ у било ком биту бих могао да ти наведем тачан разлог зашто је баш ту... Да ли сарађујеш са странцима? Наравно. Радио сам са доста странаца. Америка највише,Аустриjа,Француска,Италија,Немачка, Јапан,Кина,Циле,Белгија. Преко 138 земаља је у питању. Шта мислиш о домаћој хип - хоп сцени? Имамо на сцени много јаке главе,спремне да покидају у сваком тренутку и на сваком месту.Смоке Мардељано,ту нема шта да се каже сем хардкop,Брут један од најопаснијих лиричара,Сик Тач тврд звук и прави блок реп,искрен и суров,Сале Тру мој буразер са којим сам доста сарађивао и чији је албум један од мени најважнијих пројеката на којима сам радио, НБГ- Функ ера...Голди и Центар Србија Стил - кидање. Легенде каo што су Шеф Сале и Шкабо са којима сам такође сарађивао,њихови албуму говоре све,млађе генерације  би требале да послушају обавезно. Ty cy и Ујак Џо и Гpacxoпep са којима сам сарађивао.Има их још доста које бих поменуо и о којима бих нешто рекао али би то морали да читамо данима. Снимају одличан реп,имам велико поштовање за њих. Са многима сарађујем већ дуги низ година. Морам да искористим прилику и кажем да ће доста њих бити и на мом првом албуму на којем тренутно радим.

Имаш ли у плану сарадњу са народњацима? Од мене као лика који ради инструментале се очекује да знам да радим све што неко затражи, био то реп,реге,рок,метал,хардкор,пунк,елецтро,функ,џез,народњаци...Уистину и знам све то да урадим и искомпонујем,многи би рекли врхунски али се нисам упуштао у неке сарадње са народњацима нити планирам.  Држим се урбанијих праваца и тврђих звукова.Урадио сам бит за ТХЦФ који само има зурле у мелодији и то је то,много заразан бит а опет далеко од народњака.  Држим се онога што осећам и јесам. Шта би на крају поручио читаоцима Правде? Пре свега бих честитао ономе ко је стигао до мог задњег одговора.Због количине слова које сам наслагао изнад.Прво бих да им пожелим све најбоље у новој години,празнике проведите у миру и весељу.Слушамо се и гледамо у новој години. Не заборавите да окитите бадњак. Свако добро и поздрав са Ледeног Сeвepa! Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА