Најновије

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ ЗА ИСТОЧНУ ГУТУ: Ликвидиран командант Нусра фронта (МАПА)

Борбе између сиријске војске и здружених снага Џејш ал Ислама и Нусра фронта воде се у Источној Гути, у близини Дамаска.

Борбе за Источну Гуту (Фото: Јутјуб)

Главно поприште борби је осовина која повезује Мидани и Хазраму. Владине снаге на том подручју покушавају да изврше пробој, како би избиле на раскршће Нашабијах. Терористичке групе разумеју ову намеру војске и труде се да прошире своју зону контроле како би их спречили у том науму. Иако ни једна страна није успела да забележи значајније помаке, жртава има и са једне и са друге стране. Извори блиски милитантима су саопштили да су четири сиријска војника ликвидирана у овој акцији. Са друге стране, провладини медији су саопштили да је ликвидиран Абу Мухамед ал Хут, један од команданата Нусра фронта.

На приказаној мапи зеленом бојом обележена је територија под контролом милитаната, црвеном бојом под контролом снага лојалних влади у Дамаску, а црно-сивом бојом област која је обухваћена споразумом о примирју. Источна Гута је регион од кључне стратешке важности у непосредној близини Дамаска. Сиријска војска и њени савезници имају за циљ да свежим трупама опколе терористе и присиле на предају, или приморају да се повуку ка Идлибу. Једно од кључних упоришта терориста је Дума, и она ће бити центар будућих операција сиријске војске у том делу земље. На том простору се налази приближно 10.000 терориста и више од 400.000 цивила. Уколико терористи претрпе пораз на том простору, то ће бити фаталан ударац за њих и знак да је Дамаск поново у потпуности сигуран. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА