Најновије

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СЛУЖИО ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ РУСИМА: То је трагедија свих нас (ВИДЕО)

Патријарх српски Иринеј и старешина Подворја Руске православне цркве у Србији Виталиј Тарасјев служили су данас у Храму Свете Тојице у Београду парастос страдалим у несрећи руског авиона изнад Црног мора.

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

Патријарх Иринеј рекао је да српски народ дели бол руског народа и породица страдалих. - Трагедија која је задесила руски православни народ и Руску православну цркву је трагедија свих нас - истакао је патријарх Иринеј.
Српски патријарх наводи да су у авионској несрећи страдали чланови ансамбла Александров, који је уносио лепоту и радост у живот оних који су имали прилике да га слушају, преноси "Спутњик".
- И ми Срби смо имали ту велику част, не једанпут, већ више пута, да чујемо изузетни хор Александров, са њиховом чудесном песмом - подсетио је патријарх српски.
Старешина Подворја Руске православне цркве у Београду Виталиј Тарасјев у име патријарха московског и целе Русије Кирила пренео је патријарху Иринеју изразе благодарности за то што је у овом трагичном моменту за Русију, Руску православну цркву и руски народ "пригрлио топло, братски и хришћански, као што су то чинили и његови славни претходници".
Парастосу у Храму Свете Тројице, који је познат и као Руска црква, присуствовали су амбасадори Русије и Белорусије у Београду Александар Чепурин и Владимир Чушев.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА