Најновије

ЗАОШТРАВА КАМПАЊУ: Вук спрема протесте!

Председник ЦИРСД-а и бивши шеф дипломатије се након доласка у Србију посветио одржавању предавања на бројним факултетима у нашој земљи. Београд, Крагујевац и Ниш су градови које је досад обишао, а његова дружења са студентима нису нимало случајна, нити су обично преношење искустава стечених широм света.

Вук Јеремић (Фото: Синхуа)

- Ништа није случајно када је о Јеремићу реч. Он је добар тактичар и сваки свој потез пажљиво планира и веома добро зна ко му је циљна група, када су бирачи у питању. Зна тачно коме се обраћа, а образовани млади људи, који нису задовољни животним стандаром и перспективи за проналажење посла, свакако су његова идеална циљна група - наводи извор за Ало, подсећајући да је рушење Слободана Милошевића започело студентским протестима.
- Када смо код протеста, не заборавите да се Јеремић пре два месеца тајно састао са једним од вођа „Отпора“ Срђом Поповићем, са којим се познаје управо из времена када су дизали студентске побуне против Слободана Милошевића - подсећа извор за истои лист.
Да то што Вук Јеремић држи предавања широм Србије никако није случајно, сматра и политички аналитичар Бранко Радун, који каже да је то и те како циљано.
- И Јеремић и Јанковић су пре кандидатуре кренули у кампању, а њу су морали да маскирају, па је Јанковић као резимирао своје деловање као заштитник грађана, а Јеремић се маскирао тако што иде по факултетима и држи предавања. Али није ту само ствар да он хоће подршку студената, а хоће, него он генерално жели да се представи као млад политичар који је преспективан, и да је интелектуалац, јер ко држи предавања, он је неки професор - објашњава аналитичар. - Он до сада тај интелектуални имиџ није имао, био је обичан политичар. Сада покушава да се представи као спољнополитички експерт, а спољња политика јесте посао председника. Сусрет са отпорашем говори да му је циљ млада циљна група, да око себе окупи волонтере, активисте, за кампању је неопходно имати на хиљаде волонтера, а ко би био волонтер осим студената. И пошто он нема странку која га подржава, покушава да направи мрежу људи на терену, који ће му радити кампању и на дртуштвеним мрежама и уживо - закључује Радун. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА