Најновије

ПАЈТИЋ: Двотрећинска излазност руши Вучића

Главни одбор Демократске странке овластио је јуче Председништво странке да преговара о могућим изборним коалицијама.
Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

Како „Ало!“ сазнаје, до краја фебруара требало би да буде одржана још једна седница ГО, на којој ће бити донета коначна одлука о томе са којим странкама и покретима ће ДС и ићи на изборе. - За нас су једино прихватљиве проевропске странке, али не и Вучићеве странке. Против смо сарадње са Дверима и другим странкама и организацијама деснице и појединима који су мислили да на локалу праве такве коалиције јасно стављено до знања да на то одмах могу да забораве - наводи извор из ДС-а. Иначе, лидер демократа Бојан Пајтић изјавио је јуче да је та партија „спремнија него икад“ да се на предстојећим ванредним парламентарним изборима бори да „поштена и напредна Србија“ Александра Вучића и Братислава Гашића оде у историју. - Спремни смо да се боримо да поштена и напредна Србија Вучића, Гашића, Бабића и Ристичевића једном за свагда оде у историју - рекао је Пајтић на отвореном делу седнице Главног одбора ДС-а у Београду. Он је позвао грађане да се придруже ДС-у у борби за слободнију, достојанственију и уређенију земљу. - Онима који то не желе, препуштамо станове у „Београду на води“, радна места у „Боингу“, пословни простор у кулама... - рекао је Пајтић. Навео је и да је жеља те странке да служи грађанима, а не да влада њима, као што је то сада случај. - СНС је у последњих осам месеци изгубио петину својих бирача. Вучић то одлично зна, зато је и расписао изборе. Ако од троје грађана двоје изађе на изборе, они (СНС) су готови, он (Вучић) је готов, а дужност ДС-а је да то грађанима јасно поручи - навео је Пајтић. Лидер демократа је оценио и да нема срећнијих земаља од оних где грађани не знају ко је министар одбране. - Зато што у тим земљама министри клече, а не грађани - додао је Пајтић. Према његовим речима, ДС за циљ има динамичну тржишну привреду, снажну социјалну државу, владавину права, које сада нема, и ефикасну јавну управу. - Србија је данас елдорадо за ботове, плагијаторе, незналице и нераднике. Наша идеја није да будемо бољи од СНС-а, то свако може. Идеја је да ДС буде болли него што је ДС био до 2012. године - рекао је он. На затвореном делу седнице расправљало се о изборном програму, припремама за предстојеће изборе, као и етичком кодексу ДС-а. На почетку седнице, ДС је минутом ћутања одао почаст Момчилу Грубачу, који је 7. децембра 2015. године преминуо у 76. години.

СНС: Тек сад сте се сетили грађана

Поводом предизборне поруке демократа да ће се борити за достојанство и бољи живот грађана, СНС је питао ДС и Бојана Пајтића шта их је спречавало у томе током претходних 16 година, колико су на власти у Војводини. - Зашто се нису сетили грађана док су уживали у својим привилегијама, намештали послове својим ортацима и увећавали своје богатство? Зашто нису размишљали о народу док су пљачкали Развојну банку Војводине, покрајинске фондове, док су се богатили чак и на рачун деце ометене у развоју? - пита СНС у саопштењу.
Прочитајте још:Вучић: Није ово партијска државаЗЛОЧИНАЦ: Тачи се хвали посетом САД, а амерички медији га називају трговцем органимаМајкл Давенпорт: Надам се да Русија неће подривати европски пут Србије
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА