Најновије

У Србију данас није ушао ниједан мигрант

ПРЕШЕВО - У Србију је синоћ ушло 136 миграната, који су регистровани у Прешеву, тамо су преспавали и јутрос кренули ка Шиду. Како је Танјугу речено у Прихватном центру у Прешеву, од јутрос до раног поподнева ниједан мигрант није ушао у Србију. Полицајци свих држава са балканске мигрантске руте налазе се у Македонији, тамо заједно профилишу мигранте, а само „подобнима” се омогућује даљи пут и то је један од разлога зашто сада мање миграната улази у Србију.
Мигранти из Африке (фото: Јутјуб принтскрин)

Мигранти из Африке (фото: Јутјуб принтскрин)

Протекле недеље дневно у Србију није улазило ни 500 миграната, што је мање од квоте колико сада пропуштају земље на балканској рути. Србија, Македонија, Словенија и Хрватска најавиле су да ће ограничити број миграната које улазе у њихове земљу на 580 дневно, након што је Аустрија саопштила да ће дозволити да само 80 људи у тој земљи дневно тражи азил, док ће за остале које пропушта даље, увести ограничење. Шефови полиција тих пет држава договорили су се прошле недеље да уведу заједничко регистровање избеглица на грчко-македонској граници и организују њихов превоза до Аустрије. Кроз тај процес, обавља се идентификација и уземају биометријски подаци миграната, како би се одредило да ли долазе из земаља у којима им је живот угрожен, попут Сирије, Ирака и Авганистана. Њима се на грчко-македонској граници не даје одмах статус тражилаца азила, већ се то чини у Аустрији или у некој другој земљи у коју су кренули.
Прочитајте још:ПРИЈАТЕЉИ СУ ПАНИЧНО ВИКАЛИ: Ајкула се устремила на храброг Руса, а онда… (ВИДЕО)БЛАМЧИНА: Јелена Милић не зна који је главни град Сједињених Америчких Држава!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА