Најновије

Мозилин нови претраживач спреман за тестирање

Нови Мозилин интернет претраживач зваће се Серво, а планиран је за Виндоус о.с, 64-битне Линукс дистрибуције, Мек ОС X, Андроид и Фајерфокс ОС (у облику за иот платформе).

Фото : Принтскрин ( www.mozzila.org )

Мозила ће у јуну представити алфа верзију свог потпуно новог интернет претраживача под називом Серво. Овај претраживач би у коначној верзији требало да буде бржи и стабилнији од тренутно актуелног Фајерфокса.

С нагласком на перформансе, сигурност и паралелизам, Серво је грађен како би показао најбоље резултате.  Серво је направљен од нуле у Мозилином властитом програмском језику Раст и ставља нагласак на модуларност, што значи да корисници могу инсталирати жељене елементе по потреби. Ова промена ће га учинити лакшим и сигурнијим. Процеси као што су рендеровање и ХТМЛ парсирање сматрају се одвојеним задацима, што би према Мозилиним девелоперима требало да омогући већу стабилност претраживача.

За сада још не знамо колико и у којој мери ће нови претраживаћ бити самосталан, односно колико ће бити имплементиран у Фајерфокс. Узмите у обзир да када и дође у јуну, неће бити за свакодневно коришћење. Претраживач Серво као потпуно нови , мора да прође кроз једно озбиљно тестирање од стране корисника, тек онда ћемо видети колико заправо може да буде брз у односу на своје конкуренте. Извор Digital Online ( http://www.digitalonline.rs )

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА