Најновије

СКАНДАЛОЗАН ПОТЕЗ: Певач који велича усташтво предаје младима о правим вредностима!

Изненађује одлука верске школе да на предавање позове некога на чијим концертима се позива на клање.

Марко Перковић Томпсон (Фото: Јутјуб)

У католичкој основној школи у Шибенику у суботу је одржана верска трибина за младе, а предавање је одржао певач Томпсон, а пуштен је и спот за песму "Чавоглаве" који почиње поздравом "За дом". Разговор с њим пред децом је предводила часна сестра Рената Азиновић, а он је искрено говорио о свом животу, вери љубави, о битним вредностима у животу.
И то не би био проблем да исти певач на својим концертима не узвикује "За дом спремни", а да се редовно на наступима Марка Перковића Томпсона не чује о "паљењу Крајине до Книна", и скандирање "Убиј Србина!". Последњи наступ који је нарочито узнемирио регион био је на "прослави 20 година од Олује", у августу прошле године. Тада су хрватски медији пренели да Полицијска управа шибенско-книнска кажњава певача, због клицања усташког поздрава на концерту у Книну. Влада Србије је тада упутила Хрватској оштар протест у писаној форми због проусташких провокација. Марко Перковић Томпсон опевао је злочине у концентрационим логорима из времена НДХ у песми "Јасеновац и Градишка Стара" уз речи “Ој Неретво теци иза страну, носи Србе плавоме Јадрану", а у готово свим његовим песмама велича се усташтво. Ипак, то не спречава школе у Хрватској да он младима држи предавања о вери и правим вредностима. Деца која су била на предавању певала су у глас његове песме, преносе тамошњи медији.

Европа шокирана сценама из Хрватске

Прослава "Олује", великог погрома над српским становништвом, шокирала је и Европу. Документарни филм “"Десно, два, три – куда ће отплутати Европа?", приказан на немачко-француској телевизији "Арте", ставио је у фокус десни екстремизам у данашњој Европи, а "најживописнији" били су призори из Хрватске. У емисији у делу који говори о Хрватској, чују се и стихови песме "Јасеновац и Градишка стара" у којој се велича погром над Србима у Независној Држави Хрватској, а коју изводи већ поменути певач.
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА