Најновије

Јовановић: Дачић читавог живота ништа не ради сем што сплеткари!

БЕОГРАД - Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да његова коалиција са Борисом Тадићем и Ненадом Чанком народу нуди ефикасну европску политику, другачију регионалну политику и потпуно другачији однос према друштву.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

"Грешке које смо правили су грешке које су очекиване у политици, као и у сваком другом послу. Битно је да постоји свест о томе шта је погрешно рађено", нагласио је он у писаној изјави.
Јовановић је оценио и да је владајућа коалиција је продубила кризу коју је наследила 2012. године."Вучићева коалиција је имала фантастичну подршку, имала је нас у опозицији који смо били разумни. Ми нисмо били опозиција земљи и нисмо се понашали као они у прошлости.Док смо покушавали да добијемо статус кандидата 2011. године они су изазивали кризу у земљи, водили антиевропску политику", подсетио је Јовановић.
Ми смо решавали проблем Железаре, покретали је са "U.S.Steel-om", а они су нас рушили без обзира на чињеницу да је то било добро за читаву земљу, рекао је Јовановић.Срећан сам што се потписује уговор са Железаром јер није одговорно да критикујем приватизацију Железаре, да терам кинеског инвеститора одавде, да не размишљам шта ће бити сутра с људима који од тога треба да живе, шта ће бити са привредом која ће мене сутра сачекати кад на изборима победимо, додао је он.
Рекао је да са Борисом Тадићем одлично сарађује и да су он, Тадић и Чанак "демократска снага Србије" и поновио да неће ићи у коалицију са СНС. Према његовим речима, није било веће полемике са покретом "Доста је било", већ су само одговорили на неке, како оцењује, врло неодговорне изјаве Саше Радуловића.Додаје и да је тај покрет пројекат како би се одузели гласови опозицији и прелили Вучићу. "Ми смо се као опозиција договорили да се уздржимо од међусобног нападања и тако смо се понашали, само је Радуловић одлучио да то не поштује. Поштујем његове бираче и сигуран сам да ће пре или касније разумети оно што је мени сада јасно, да је његово деловање од првог дана иницирано Вучићем и договорима које прави са њим", навео је Јовановић. Коментаришући поруку коју је лидер социјалиста Ивица Дачић упутио СНС: "Вучићу, бољи сам партнер од Чеде и Тадића" Јовановић је оценио да Дачић ништа не ради читавог живота него што сплеткари и да је "уништио и себе и своју странку". Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА