Најновије

КОВАЧ: Мало ко се заузима за проширење ЕУ, Србију нико и не помиње!

ЗАГРЕБ - Хрватски министар спољних и европских послова Миро Ковач рекао је у понедељак у Луксембургу, где учествује на састанку шефова дипломатија земаља чланица ЕУ, да проширење мало кога занима и да нико није спомињао приступне преговоре са Србијом.

Миро Ковач (фото: Јутјуб принтскрин)

На новинарско питање је ли га неко од колега министара питао за хрватски став у вези с отварањем поглавља 23 у преговорима између ЕУ и Србије, министар Ковач је одговорио је одречно.
- Мораћу вас разочарати, то данас уопште није тема. Генерално, проширење није тема, мало ко се у ЕУ заузима за проширење, осим нас Хрвата и пар суседних земаља. У разговорима с колегама то нико не помиње - рекао је Ковач.
Хрватска није дала зелено светло за отварање поглавља 23 правосуђе и основна права у преговорима ЕУ са Србијом. Званични Загреб тражи да Београд укине регионалну надлежност за ратне злочине, осигура права хрватске мањине у Србији и оствари пуну сарадњу с Хашким судом.
Министар Ковач је рекао како се нада да ће Србија након предстојећих избора имати владу која ће имати "проевропски курс и која ће испуњавати познате критеријуме".
Шефови дипломатија ЕУ окупили су у понедељак на редовном састанку, а на дневном реду је Стратегија ЕУ према Сирији, Ираку и претњама ИСИЛ-а, као и одговор на недавне терористичке нападе у Европи, како помоћи стабилизацији Либије те мировни процес у Колумбији. Такође се разговора о односима с источним партнерима. Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА