Најновије

ВЕРСКИ ВОЂА БОСАНСКИХ МУСЛИМАНА: Људи из врха СПЦ у Београду величају злочине и злочинце!

САРАЈЕВО - У просторијама Газихусревбегове библиотеке, данас је одржана 4. седница Сабора Исламске заједнице БиХ.

Хусеин Кавазовић (Фото: Јутјуб)

У обраћању члановима Сабора на почетку седнице, реис-ул-улема Хусеин еф. Кавазовић изнео је неке од најзначајнијих активности које је реализовала Исламска заједница у 2015. години, те говорио о односима са осталим верским заједницама у БиХ и државним институцијама. На самом почетку Кавазовић је искористио прилику да се негативно изрази о Српској православној цркви.

- Посета папе Фрање Сарајеву средином прошле године однажила је међународну позицију БиХ и отклонила бојазан да Католичка црква подржава сепаратистичке политике у БиХ. Тај утисак, нажалост, немамо кад су у питању јавни иступи људи из врха Српске православне цркве из Београда. Дапаче, они охрабрују српски национализам и искључивост, и доприносе величању злочина и злочинаца, чиме додатно отежавају пут помирења, разумевања и осигурања бољег живота свих грађана БиХ, казао је Кавазовић.

Осврнуо се на заседања Већа муфтија који су донели неколико фетви, посебно ону о геноциду у Сребреници. Реис је говорио и о терористичким актима у Европи.

На почетку седнице, члан Сабора Изет Алибашић изнео је предлог да се на дневни ред уврсти и тачка у којој ће се Сабор огласити о негирању босанског језика у Републици Српској, али је одлучено да ће се о овом питању расправљати на следећој сједници, због "потребе за квалитетнијом припремом". Извор: Дневни аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА