Најновије

Николић: Србиjа jе воjно неутрална и тако ће бити убудуће

Србиjа jе воjно неутрална земља и неће приступити ниjедном воjном савезу, али jе отворена за сарадњу са свима, како би заштитила сопствене интересе и ефикасно се супротставила свим безбедносним изазовима коjе доносе модерна времена, рекао jе данас председник Србиjе Tомислав Николић током сусрета са Николаjем Николаjевичем Борђужом, генералним секретаром Oрганизациjе договора колективне безбедности (OДKБ).

Томислав Николић (Фото: Спутњик принтскрин)

Председник Николић jе изразио задовољство због успостављања чврсте сарадње Србиjе и OДKБ, истакавши да она може значаjно да допринесе развоjу наменске индустриjе у Србиjи, чак и стварањем заjедничких производа за трећа тржишта.
Председник Србиjе jе истакао да очекуjе у што скориjе време да, као резултат разговора коjе jе генерални секретар OДKБ имао са председником Владе Србиjе и министрима одбране и унутрашњих послова, буду конкретизовани предлози о модалитетима унапређења сарадње између Србиjе и OДKБ. 
„У интересу Србиjе jе да развиjа добре односе са OДKБ, као што jоj jе у интересу да развиjа добре односе и са НATO, али да у исто време ничим не наруши своjу воjну неутралност“, рекао jе председник Николић, саопштила jе Прес служба председника.
Николаj Николаjевич Борђуж се наjпре захвалио председнику Николићу на позиву да посети Србиjу истакавши да сада много прецизниjе разуме изазове са коjима се Србиjа суочава и, самим тим, постаjе jасно у коjим сферама OДKБ може да jоj помогне. 
Борђуж jе предложио да се почне унапређењем сарадње у размени информациjа између безбедносних служби, истакавши да сматра да би то било интересантно за српске безбедносне структуре. 
Tакође, OДKБ може Србиjи много да помогне у борби против трговине наркотицима, организованог криминала, трговине белим робљем, као и у борби против међународног тероризма и елементарних катастрофа.
OДKБ поштуjе принцип Србиjе да остане воjно неутрална и неће покушавати ни на коjи начин да jоj намеће решења коjа су томе противна, истакао jе генерални секретар OДKБ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА