Најновије

СРБИЈА ОБНАВЉА БОРБЕНУ ГОТОВОСТ: Стижу руски хеликоптери, јачамо РВ и ПВО

Председник Владе Србије у техничком мандату Александар Вучић рекао је да је циљ Војске Србије одвраћање било кога од потенцијалног напада на Србију.

Батајнички аеродром (Фото: Јутјуб)

Он је то изјавио на војном аеродрому Батајница, где је отворен нови хангар за потребе ратногваздухопловства и противваздушне одбране, а такође промовисано је ново наоружање произведено у Србији.
Вучић је најавио да ће Србија наставити да се такмичи са неупоредиво развијенијим земљама како би могла да заштити своју територију и додао да је у току пријем два руска хеликоптера МИ-17, који ће стићи у Србију почетком јуна. 
"Одвраћање било кога од потенцијалног напада на нашу земљу је циљ Војске Србије и задатак који морамо да обављамо у сваком тренутку", рекао је Вучић. 
Додао је да је на батајничком аеродрому налази 12 од укупно 14 "ласта" које ће у року од неколико месеци бити у пуној употреби за основну обуку пилота. 
Вучић је рекао да је Србија много радила на ракетним системима, на вођеним ракетама, имајући у виду чињеницу да пратимо шта се у региону збива и како се неке земље наоружвајају. 
"Полако, али сигурно ојачавамо ратно ваздухопловство и противаздушну одбрану", рекао је председник владе. 
Нови хангар изграђен је на месту хангара који је порушен за време бомбардовања 1999. године, а намењен је за смештај лаке авијације, односно одржавање авиона типа "Ласта" и хеликоптера типа МИ-17 и "Газела". 
После обиласка хангара премијеру је приказано ново наоружање, произведено у нашој земљи. 
Испред хангара били су постављени "Ласта", извиђачки систем МИП-11, модернизовани лансер ракета "Огањ", затим беспосадно копнено возило са даљински управљаном борбеном станицом "Милица", као и летилице типа МиГ-21, АН-26, тегљач Г-4 и МиГ-29. 
У пратњи премијера били су министар одбране Зоран Ђорђевић и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА