Најновије

Ђукановић на потписивању протокола о уласку ЦГ у НАТО

Чланице НАТО ће у четвртак, 19. маја, на министарском састанку Алијансе у Бриселу потписати протокол о приступању Црне Горе Северноатланском савезу.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Црногорски премијер Мило Ђукановић доћи ће у Брисел на позив генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и присуствовати свечаном потписивању Приступног протокола, преноси РТЦГ. Након потписивања протокола, Ђукановић ће као представник Црне Горе, први пут, учествовати на радним састанцима НАТО-а, на којима ће се разговарати о актуелним безбедносним изазовима.
"Радио Слободна Европа" преноси да је национални координатор Црне Горе за НАТО Веско Гарчевић казао да се потписивањем протокола отвара завршна фаза у приступању чланству НАТО. Протокол морају да ратификују парламенти 28 чланица Алијансе и Скупштина Црне Горе.
Потписивање протокола омогућава Црној Гори да учествује у раду свих тела НАТО на нивоу министара спољних послова чланица.
"Радио Слободна Европа" подсећа да је Црна Гора 2. децембра прошле године позвана да се придружи НАТО и тврди да се подршка јавности чланству у Алијанси креће око 48 одсто, а да је против чланства део опозиције који се залаже за блиске везе с Русијом и Србијом и тражи референдум о приступању НАТО. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА