Најновије

МАНДАТАР СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Михајловић и Селаковић у Влади, заслужили су!

Мандатар Александар Вучић обратио се данас нацији како би се захвалио грађанима и председнику на указаном поверењу. Како је рекао, он је најсрећнији човек на свету јер је други пут добио прилику да формира владу Србије. Од недеље разговори са свим политичким актерима. Зорана и Селаковић највероватније у будућој Влади.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Мандатар нове владе, председник СНС Александар Вучић у обратио се први пут нацији од када је и званично именован за мандатара.
Вучић се грађанима захвалио на поверењу које је указано његовој листи на изборима, али и председнику Србије што му је поверио мандат.
- Најпоноснији сам човек на свету јер сам добио други мандат за формирање владе наше Србије - рекао је Вучић.
Он је додао да је циљ да се уједини Србија, без обзира ко држи власт на локалном нивоу.
- Од почетка следеће недеље причаћу са свима ко је заинтересован за будућност Србије. То не значи да ће сви ти, са којима будемо причали, бити део нове Владе - рекао је Вучић.
Он је додао да су пред нама златне године.
- Имаћемо један од највећих привредних растова ове године, то вам одговорно тврдим - додао је мандатар.
Пред нама је ипак читав низ проблема, рекао је:
- Проблем је у 11 предузећа у реструктуирању. Земљу морамо да ујединимо око циљева, око европског пута. Морамо бити стуб сигурности у региону. Желимо да створимо дом за Србе, али и све друге грађане који живе у овој земљи - навео је.
Како је подсетио, његова листа освојила је пет пута више гласова од другопласиране, што говори о поверењу народа које је листа добила.
- Наш однос према решавању проблема државе и љубав према Србији је од кључног значаја - рекао је Вучић и додао да је Николић био у праву када је рекао да неће бити лако остварити циљеве.
Биће значајних промена у функционисању Владе:
- Мењаћемо места заседања Владе. Први град у који ћемо ићи на седам дана је Ниш - рекао је Вучић и додао да ће се стационирати у касарни, како не би оптерећивао локалну управу.
- Грађане ћу примати по 16 сати, да видимо шта можемо да помогнемо - рекао је Вучић и потом се похвалио најновијим успесима у економији земље.
Најавио је нове инфраструктурне пројекте и довршетак започетих аутопутева. Најавио је озбиљне реформе правног система, и отварање поглавља 23 - 24 у преговорима са ЕУ.
Одговарајући на питање новинара, рекао је да хоће да направи Владу борбених људи.
- Или си спреман да се бориш за циљеве које смо зацртали, а биће великих проблема, или ниси. Мени треба борбена, влада способних људи - навео је Вучић и додао:
- Са свима сам спреман да разговарам. И са онима који сваки дан причају да неће да разговарају. Мене занима где они виде будућност Србије. Неки од њих ће можда ући у владу. Наравно, ипак нећу све позвати у коалицију.
Одговарајући на питање о захтеву СПС да се потпише коалициони споразум, рекао је да му не пада на памет да пише таква документа.
- Језик ултиматума и уцена није језик којим се разговара са председником Владе - рекао је Вучић и да је сигуран да су се Селаковић и Михајловић насмејали. С обзиром да су баш они посебно апострофирани, Вучић је одговарајући на питање рекао:
- Волео бих да Михајловић и Селаковић буду у Влади, заслужили су!
Вучић је додао да постоји могућност да се број министарстава смањи за један.
Вучић је изјавио и да није задовољан рационализацијом јавног сектора из једноставног разлога - јер она није ни спроведена или није довољно добро спроведена.
Истакао је да је свима било лакше да од тога дигну руке, те да су сви помало били лицемери.
- Да сам ја рекао да се то уради, онда би рекли 'види зликовца', а кад није урађено, онда је с једне стране супер што људи нису отпуштени, али нам кажу 'кретени сте што нисте испоштовали оно што је ММФ од вас тражио - рекао је Вучић.
Како је рекао, у два дана је на неким утицајним медијима слушао дијаметрално супротне приступе и запитао је - јесте ли за отпуштање или нисте.
- Ја немам проблем да разговарам, само реците који је ваш став. Ако имаш став, гурај га, али немој два става у два дана, а да нема идеја, ни плана - рекао је он.
Борба против хулигана
На питања о садржају експозеа, Вучић је рекао да се у тексту још није бавио питањем борбе против хулигана.
- Ако се будем бавио тиме у експозеу, значи да ћемо то и спровести. Ако се не нађе у експозеу, значи да то не могу да решим, јер нема консензуса, па се нећу ни упуштати у то.
Случај Савамале
Вучић је изјавио да у случају рушења у Савамали има помака и да ће бити решен. - Посебно би било страшно да нешто негирам, а да истрага није окончана. Могу само да изразим своју наду. Али ће бити све завршено у складу са законом. Он је навео да му је најсмешније кад о "фантомкама" говоре и држе предавања они који су фантомке увели на политичку и економску сцену, који су хапсили председнике под фантомкама. - Таман онолико колико је Србија напредовала да се више људи не убијају у фантомкама, да се не хапсе председници, него се руше бесправни објекти, Србија мора да напредује у будућности тако да фантомке нико не користи ни за шта противправно и противзаконито. То мора да буде Србија у коју сви верујемо, Вучић је на питање да ли је прочитао извештај омбудсмана Саше Јанковића о Савамали рекао да није, али да је свима рекао да поступају по упутствима заштитника грађана. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА