Најновије

С-300 СТИЖЕ У СРБИЈУ: Вучић и Путин разговарали о наоружању!

Премијер Србије Александар Вучић састао се јуче у Москви са једним од најмоћнијих светских лидера Владимиром Путином, а њих двојица су разговарали и о наоружању.

С- 300 (Фото: РИА Новости)

Договорена је руска помоћ српској војсци, па ће у нашу земљу стићи најсавременије ракете. Разговарало се и о актуелним политичким темама, а руски председник је Вучићу честитао победу на изборима.
Према писању неких медија, преговара се о набавци ракетног система С-300, који наша војска прижељкује у свом арселану већ годинама. Верује се да ће уз овај систем небо изнад наше земље штитити и други сувремени арсенали оружја из корпуса противваздушне одбране. Тако ће Београд добити руске транспортне и борбене хеликоптере МИ-24.
С партнерима из Русије разговарало и о сарадњи у наменској индустрији, чиме би Србија повећала своју разорну моћ, а такође и добила могућност манервисања.
Предвиђено је и да српске хаубице „нора“ добију точкове од „Камаза“, док би српско оклопно возило „лазар 2“ било наоружано руским топовима 2А-42, калибра 30 милиметара.

Моћни савезник

Да је Вучићева посета Москви значајна, потврђује и дипломата Владислав Јовановић, који каже да треба што пре реализовати пуно партнерство са Русијом како бисмо се заштитили од међународних претњи. Погледајте ОВДЕ како је Путин честитао нашем премијеру победу. Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА