Најновије

Није дозвољено слати имејл-ове запосленима након радног времена

Колико од вас је примило емаил са посла директно или емаил који се односи на рад чак и када не радите? На пример, примили сте емаил на ваш слободан дан, током викенда или увече за време вечере. Неки само игноришу овакве поруке док су други обавезни да на њих што пре одговоре.
Ипак, у једној земљи не сматрају да је то коректно и легално, па нови закон који је управо донету у Француској говори да је илегално слати имејл запосленима након завршетка радног врема. Овакав предлог је био актуелан још 2014. године али је тек недавно усвојен као амандман закона назван "ТThe right to disconnect". Ипак, штос је да су овим законом покривени само запослени који раде у компанији која има више од 50 запослених, што значи да уколико радите у мањој фирми, од вашег послодавца зависи да ли ће вам слати емаил након радног времена.
Говорећи за ББЦ, Беноа Хамон, посланик скупштине Француске, рекао је да су студије показале да постоји много више стреса на послу данас, као и да је тај стрес константан. "Запослени физички напусти канцеларију, али ипак није завршио посао" каже Беноа. ИЗВОР: Benchmark

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА