Најновије

ТАЈКУН МЕРКА ЗГАРИШТЕ: Милионер понудио помоћ за изгорелу цркву, добио јасан одговор!

ЊУЈОРК - Ђокан Мајсторовић, старешина Цркве Светог Саве, каже да су после пожара представници фирме „Медисон еквитис“ обишли згариште цркве.

Црква Светог Саве након пожара (Фото: Фејсбук)

Он објашњава да не зна ништа о понудама ове фирме да учествује у обнови цркве коју је пожар потпуно прогутао на Ускрс, као и да обнове уговор од пре две године.

- На 50 метара од наше цркве они су купили једну стару зграду на чијем месту сада зидају двадесетак спратова високу зграду са луксузним апартманима. После пожара су њихови представници обишли згариште цркве и упознати су са стањем - каже отац Ђокан и додаје да питање око обнове уговора није за њега, већ за адвокате.

Са друге стране, Ненад Милинковић, председник Црквеног одбора храма, тврди да црква, након искуства које је имала с фирмом „Медисон еквитис“, нема намеру да било шта више ради са њима.

Тиме је практично одбио понуду коју је изнео први човек „Медисона“ Роберт Гледстон да та компанија учествује у обнови цркве.

Подсећања ради, договор Гледстонове фирме и цркве је пропао након што је та компанија оптужила цркву да их није обавестила да би морали да плате и 13,5 милиона долара провизије посредничкој кући која заступа цркву. Гледстон, иначе, тврди да је био спреман да уложи 20 милиона долара у реновирање цркве да би добили права да небодер од 250 метара, који би градили, једним делом наткрије храм. Случај је завршио на суду.

- Тужба им је одбијена, они могу да се жале, али шансе да им то успе су веома мале - уверен је Милинковић.

Члан Градског већа Њујорка Кори Џонсон, који је на Твитеру повезао пожар са „инвеститором“ који жели да зида небодер, јуче је позвао на пуну истрагу.

- Моје мисли и молитве су са свештеницима и верницима који су тамо прославили Ускрс свега неколико сати пре него што је избио пожар. Позивам на пуну истрагу која би открила узрок пожара. То је кључна ствар - наводи се у Џонсоновом писаном одговору.

Иначе, Стејт департмент затражио је копију докумената из истраге о пожару у српској цркви у име званичника Амбасаде Србије, који су забринути поводом пожара у црквама, пише „Њојорк дејли њуз“. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА