Најновије

Београдске улице добијају имена совјетских маршала

Градски менаџер Горан Весић изјавио је данас да ће Скупштина Београда на седници у мају прихватити иницијативу да совјетски маршал Фјодор Толбухин и генерал Владимир Жданов добију улице достојне онога што су учинили за ослобођење Београда у Другом светском рату, саопштено је из градске управе.

Владимир Жданов (Фото: Википедија)

Весић је рекао да ће Комисији за споменике и називе тргова и улица бити предложено да досадашња улица Гоце Делчева на Новом Београду добије име Булевар маршала Толбухина, а Похорска улица да добије име Улица генерала Жданова. Он је додао да маршал Толбухин и генерал Жданов заслужују достојније улице од оних које су им доделиле бивше власти у Рипњу и на Лазаревачком друму на Чукарици и да су "предложене улице на Новом Београду заиста прави начин да се одужимо овим херојима".
Иницијативу да Толбухин и Жданов добију улице пре неколико месеци поднео је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, као грађанин Београда, наводећи да је потребно да се Београд достојно одужи како Жданову и Толбухину, тако и Црвеној армији, која је дала одлучујући допринос ослобадјању Београда од нацистичког окупатора.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА