Најновије

ЗАДИВИЛИ СВЕТ: Српски гардисти су новом борбеном формацијом показали зашто су једни од најбољих (ВИДЕО)

ЗРЕЊАНИН - Србија је обележила Дан Војске Србије и Дан победе у Зрењанину и то на најбољи могући начин – војном парадом која је задивила све!

Гардисти (Фото: Јутјуб)

Војницима Војске Србије пре почетка војног дефилеа обратио се председник Србије Томислав Николић, а параду су из првог реда гледали министри, генерали, представници дипломатског кора и многобројне званице.

Свечаности су присуствовали председник Републике Србије Томислав Николић, начелник генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, министар одбране у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић, министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Небојша Стефановић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðурић, градоначелници и председници бројних општина са подручја Баната и бројни гости.

Почетак свечаности означен је почасном артиљеријском паљбом након које су припадници падобранске јединице извели скок из хеликоптера са висине од 1.500 метара, носећи заставе Републике Србије, Војске Србије и њихове јединице, а онда је уследио свечани дочек заставе и обраћање генерала Диковића и председника Томислава Николића.

У реализацији свечаности учествовало је 1.300 припадника Министарства одбране и Војске Србије и више од 40 покретних средстава, односно, моторних и борбених возила, средстава специјалене намене, артиљеријских оруђа, средстава за противваздухопловна дејства, оклопних транспортера, тенкова, ваздухоплова и пловних објеката.

Посебан печат војног дефилеа оставили су припадници Гарде Војске Србије који су својим егзециром оставили без даха све и објаснили због чега је прошле године лично председник Русије Владимир Владимирович Путин инсистирао да ови српски специјалци марширају Москвом.

Погледајте шта су сада спремили српски гардисти: Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА