Најновије

СРПСКА ПОСЛА: Добила плату у фалш новчаницама!

Јасмина Ђорђевић пријавила је полицији да је плату добила на руке у фалсификованим новчаницама, а да јој је газда рекао да зна да су динари лажни.

Фалш новчанице (Фото: Јутјуб)

Јасмина Ђорђевић из Београда тврди да јој је газда туристичке агенције „Луи травел“, фирме у којој је непријављена као кондуктер радила више од осам година, исплатио део зараде лажним новцем, иако је знао да су новчанице фалсификоване.
Насамарена жена је случај пријавила полицији јер није желела да учествује у превари, а затим је остала и без посла.
Према њеним речима, све се десило кад је 3. јуна ове године кренула по плату.
- Већина радника у овој фирми није пријављена, а плату смо увек добијали на руке. Међутим, овај пут новац сам добила у коверти која није била запечаћена. Као кондуктер сам годинама радила с новцем и под руком сам одмах осетила да су две новчанице од по 2.000 динара, од 15.000 колика ми је била плата, лажњаци - прича Ђорђевићева и каже да је шефици пред свима одмах рекла да је новац лажан.
Шефица ју је затим упутила на газду, међутим, кад је Јасмина дошла код власника агенције Миодрага Стојиљковића - добила је хладан туш.
Хладан туш
- Газда Мицко, како га сви зову, није се изненадио кад је чуо да су новчанице фалш и чак ми је рекао да сам их ја сама донела у пазар! Кад сам рекла да ћу отићи у полицију и пријавити цео случај, само се насмејао и рекао: „Трчи, трчи, ајде, немам времена да разговарам са тобом, не занима ме“ - препричава Ђорђевићева и наглашава да је осам година часно и поштено радила у овој агенцији.
Јасмина је потом отишла и цео случај пријавила полицији и предала им новац јер није желела да фалсификоване новчанице пушта даље у промет и тако и сама превари неког.
- Сматрам да је ширење фалсификованог новца кривично дело против државе. Остала сам без посла после свега овог, а не желим ни тамо да се враћам више. Право из полиције јавила сам да више нећу долазити. Неће да ми исплате плату за мај. После толико година рада, дан радног стажа ми није уплаћен, а сада још и ово! Апелујем на државни врх да ово разреши и заштити поштене раднике - прича Јасмина и објашњава:
Ћутала и радила
- Радила сам за дневницу од 500 динара, коју су тек скоро повећали на 800. Нисмо имали слободно дане, јер нам то није било плаћено, па сам тако више од шест месеци радила - сматра Ђорђевић.
И после неколико безуспешних покушаја да се добију одговоре из агенције „Луи травел“ нису одговорили на упућена питања.
Казне
За фалсификовање новца прети казна од три месеца до три године, лажни новац се одузима.
За фалсификовање новца највећа запрећена казна је до 20 година затвора, али у случају да је то изазвало тешке поремећаје у економији земље.
У прва три месеца 2015. откривене су чак 1.552 фалсификоване динарске новчанице.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА