Најновије

ВЕЛИКА ТУМБАЊА У ДС: Пајтић напушта кормило демократа?!

Актуелни лидер демократа Бојан Пајтић још није одлучио да ли ће се кандидовати на унутарстраначким изборима у ДС-у или ће подршку пружити неком од кандидата.

Бојан Пајтић (Фото: Јутјуб)

Док Пајтић размишља шта му је чинити, потпредседник ДС-а Горан Јешић на чело те партије гура Зорана Лутовца, некадашњег амбасадора Србије у Црној Гори.
- Пајтић сматра да је још рано да донесе одлуку јер су избори су померени за 24. септембар. Он се још двоуми да ли да сам уђе у унутарстраначку изборну трку или да подржи неког од кандидата - открива добро обавештени извор.
С друге стране, сада је већ сасвим извесно да у трку за председника ДС-а улази и Зоран Лутовац, који највећу подршку има од потпредседника странке Горана Јешића. Међутим, та подршка није, што би народ рекао, за џабе. Наиме, потпредседник ДС-а очекује да за узврат добије Лутовчеву подршку за рушење Мирослава Васина у Војводини.
- Зорана Лутовца протежира директно Горан Јешић. Потпредседник ДС-а је нудио подршку и осталим потенцијалним кандидатима, међу којима је био и Иван Вујачић, али да за узврат они њега подрже на изборима у Војводини - објашњава извор, додајући да је Јешић напокон пронашао Зорана Лутовца.
- Јешић покушава да смени Мирослава Васина и дође на чело Покрајинског одбора ДС-а. За остварење тих амбиција потребна му је подршка неког из врха ДС-а. Како су остали којима је нудио подршку одбили да се мешају у кадрирање у Војводини, он је очајнички покушавао да нађе некога ко би га подржао. Чини се да је нашао Зорана Лутовца - наводи извор.
- Лутовац је у покушају да обезбеди што већу подршку за улазак у изборну трку на унутарстраначким изборима у ДС-у покушао да придобије и председника Политичког савета ДС-а Драгољуба Мићуновића. Међутим, резултата није било. Мићуновић је остао при ставу да неће јавно подржати ниједног кандидата - истиче извор.
С друге стране, Зоран Лутовац, према појединим информацијама, може да рачуна и на подршку неких људи који су били блиски покојном премијеру и лидеру ДС-а Зорану Ђинђићу.
- Ту је ситуација помало компликована јер ти људи немају више велики утицај у ДС-у. Велика мана Зорана Лутовца је и што је релативно непознат у јавности, а то свакако за једног будућег лидера није добро - објашњава извор.

Чека Вучићеву кандидатуру

Иако актуелни лидер ДС-а Бојан Пајтић још није одлучио да ли ће се кандидовати на изборима у тој странци, на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер „распитивао“ се да ли се председник СНС-а и мандатар за састав нове владе Александар Вучић кандидује на изборима у ДС-у. „Је л’ се АВ коначно кандидује за председника ДС-а, па улази у кампању, кад организује анти-Пајтић протест? Не зна статут, мора бити члан шест месеци”, написао је Пајтић. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА