Најновије

СПС ЗА СВАКУ ВУЧИЋЕВУ ПОНУДУ: Дачић спреман да прихвати било шта!

БЕОГРАД - СПС и њен лидер Ивица Дачић биће прва политичка опција која ће очи у очи са СНС-ом и премијером Александром Вучићем разговарати о формирању нове владе, а мандатар ће пред социјалисте изнети понуду која гласи: потпредседничко место, Министарство рада и Министарство просвете.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Према сазнањима, лидер СПС-а поручио је својим страначким колегама да је "спреман да прихвати све што му шеф напредњака понуди"!

Премијер Александар Вучић ставио је на тешке муке шефа социјалиста када је без постигнутог договора с њим о уласку СПС-а у Владу Србије одредио да се конституишу парламенти Војводине и Србије како би „натерао“ Дачића да напредњацима пружи бланко подршку. СПС је први тест прошао, јер су социјалисти гласали за избор Иштвана Пастора за првог човека покрајинског парламента, а на предлог СНС-а и СВМ-а. Социјалисти ће гласати и за избор Маје Гојковић за председницу Скупштине Србије.

- Дачић је сабијен уз зид, те ће и без договора са Вучићем о уласку у нову владу морати да гласа за Мају Гојковић како би показао лојалност - каже извор из врха СПС-а.

Према његовим речима, све је извесније да ће СПС добити понуду која баш неће задовољити "апетите социјалиста", али је Ивица Дачић свима јасно на седници Председништва СПС-а поручио да је "спреман да прихвати сваку Вучићеву понуду".

- Вучић ће највероватније понудити потпредседничко место и фотељу министра рада за Дачића, док ће социјалисти добити и ресор просвете. Ова понуда изазвала је општи хаос у СПС-у јер је у први мах за просвету била виђена потпредседница Дијана Вукомановић, што се није свидело Славици Ђукић Дејановић, која се оштро противи овом решењу - каже саговорник.

Лидер СПС-а Ивица Дачић каже да нико још ништа није понудио социјалистима, а упитан да ли остаје на месту министра спољних послова или ће бити министар рада, одговара:

- Мене је за министра полиције изабрао Тадић, за шефа дипломатије Вучић, ја нисам тражио ништа, а ни сада не тражим, места у новој влади ће премијер распоредити онако како њему највише одговара - рекао је Дачић. Иначе, Дачић је поручио функционерима СПС-а да "пазе шта раде наредних дана" и поручио им да оду у једну врсту медијске илегале како му ништа не би покварило договор са СНС-ом и Вучићем.

- Лидер СПС-а је рекао да ће, ако треба, своје партијске функционере ставити у карантин, само да му ништа не поквари договор о уласку у Владу Србије - каже извор из врха СПС-а.

Ивица Дачић каже да је одлучено да је "СПС уз Вучића", а коме се то не свиђа, може да иде из партије.

- Морамо бити поштени према Вучићу и према себи. Онај коме се такав став не свиђа, може да иде - каже он. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА