Најновије

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ ШТА СВЕ ЛЕЧИ: Ово је једна од најздравијих намирница на свету!

Биљка за коју кажу да "лечи све осим смрти" сигурно је посебна међу лековитим биљем, а њено уље помаже код више од 200 болести.

Црни ким (Фото: Википедиа)

Црни ким (Nigella Sativa) је једна од најлековитијих биљака на свету! Чак су и наши преци били свесни тога, па се она помиње у Библији, њено семе је пронађено у гробници фараона Тутанкамона, а пророк Мухамед је за ову биљку рекао да "лечи све осим смрти"!
Листа болести и тегоба код којих црни ким може да помогне је подугачка, а такође је подугачка и листа активних састојака који се у њему налазе. Те активне супстанце се најбоље чувају у облику уља, а од црног кима се могу правити и капсуле.
Уље садржи:
– Омега 3 и омега 6 масне киселине
– Калцијум, гвожђе, фосфор, цинк и бакар
– Тимохинон – фитохемикалија која се користи чак и у лечењу епилепсије код деце
– Витамине Б1, Б2 и Б3
– Стеаринска, олеинска, линолеинска, миристинска, палмитинска и палмитолеинска киселина
– Фолна киселина…

Имунитет и аутоимуне болести

Уље црног кима је незаменљиво у третирању аутоимуних болести попут псоријазе, лупуса, алергија, астме и других.  Аутоимуне болести су веома незгодне, јер не постоји конкретан узрок на који би могло да се утиче лековима, већ су то болести где се организам, на неки начин, “окреће сам против себе”. Ствар је у томе да имунитет бурно реагује и почиње да се брани од супстанци које га уопште не угрожавају, као што је случај код алергија, где се организам брани од поленског праха, иако га он ни на који начин не угрожава. Имуни систем тада буквално “подивља” без разлога и уништава сам себе. За аутоимуне болести нема неког “правог решења”, зато се треба посветити себи и радити на подизању свог имунитета, а уље црног кима је незаменљиво средство у тој борби. Болести код којих помаже: – Мултипла склероза и реуматоидни артритис – Бронхитис, кашаљ, упала плућа, упала синуса – Болови у мишићима и зглобовима – Стомачне тегобе, бол у желуцу и цревима, уништава цревне гљивице, спречава пролив, чисти јетру и ослобађа надутости – Помаже код несанице, депресије, анксиозности… – Побољшава циркулацију, смањује проширене вене – Третира кожне болести – акне, суву кожу, смањује перут, регенерише кожу и смањује боре, а спречава и опадање косе – Снижава ниво лошег (ЛДЛ) холестерола и помаже код дијабетеса Ако се питате како то да једна биљка има толико широк спектар повољног утицаја на здравље, нисте једини. Многи су се питали то исто, па је због тога и спроведено више стотина истраживања и свако од њих је само потврдило позитивно дејство уља црног кима. Употреба: Кад су у питању алергије, најбоље је узимати уље превентивно, 8 до 12 недеља пре него што ће се појавити полен на који сте алергични. Тада се узима по 25 капи, 2 пута дневно. Када се полен појави, додајте још једну дозу, дакле 3 пута дневно по 25 капи. Ако сте здрави и желите да пијете уље црног кима превентивно, довољна је једна доза од 25 капи дневно, а ако третирате неку болест, онда 3 пута по 25 капи дневно. Напомена: Осетљиви људи могу осетити контраиндикације и у том случају треба да престану са узимањем уља, а труднице и деца до 3 године не би требало да узимају уље црног кима.  Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА