Најновије

РТ РАСКРИНКАВА: Погледајте овај безобзиран Блумбергов спин! (ФОТО)

Утицајни амерички портал Блумберг објавио је карту односа снага НАТО и Русије, која показује знатну бројчану надмоћ руских трупа, како би се алармирало западно јавно мњење. Међутим, Блумберг је урачунао само специјалне НАТО трупе, док није урачунао припаднике националних армија западних земаља, што је "исправио" РТ.

Русија данас (Фото: life.ru)

Новинари Блумберга објавили су инфографик на ком је број НАТО снага у Пољској, Литванији, Летонији и Естонији потпуно занемарљив у односу на број снага с друге стране руске границе. Они су тиме желели да покажу како је претња Русије стварна и, да су подаци тачни, то би значило да се око 30.000 руских војника налази у три дивизије дуж границе наспрам свега 4.000 НАТО војника, распоређених на Балтику и у Пољску.


Блумбергов инфографик (Фото: принтскрин)
РТ је раскринкао овај очигледни спин. Као прво, пише РТ, руске јединице ће искључиво бити на својој сувереној територији, док су поменутих 4.000 војника далеко од своје територије, и долазе пре свега из Америке и Велике Британије. Друга ствар на коју РТ скреће пажњу је да се на Блумберговом инфографику налазе само новоформиране НАТО јединице за брзе интервенције, а да се не помињу јединице земаља у региону, као ни редовно стациониране НАТО трупе. Узевши то у обзир, руска медијска кућа направила је нови инфографик на ком су, пема подацима globalfirepower.com стављене реалне цифре НАТО трупа на границама Русије.


Исправљена верзија (Фото: принтскрин) Извор: Б92/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА