Најновије

ОНИ СУ БУДУЋНОСТ РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Летеће без пилота и бити наоружани електромагнетним топовима! (ВИДЕО)

Да би неки авион носио “титулу” шесте генерације мора да испуни низ захтева. Од ових борбених летелица будућности се очекује да извршавају задатке без пилота, лете брже од звука, буду “невидљиве” и имају најбоље маневарске способности.

Да би неки авион носио “титулу” шесте генерације мора да испуни низ захтева (Фото: Јутјуб)

- Нове ловце развијамо у земљи и у иностранству. Имамо одличне пројектантске бирое и авио индустрију. Мислим да ловци шесте генерације за нас нису далеко - изјавио је генерал-пуковник Бондарев, командант руских ваздушно-космичких снага.
Раније је потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин изјавио да је Компанија “Сухој” завршила прве нацрте нове летелице и да је питање спољашњег изгледа већ решено. Они ће, најчешће, летети без пилота, у формацији од шест летелица и биће наоружани електромагнетним топовима.
Већ су развијени млазни и ракетни мотори који ће омогућавати да ловац по потреби напушта земљину атмосферу. Пилоти ће преузимати команду искључиво у сложеним тактичким ситуацијама.
Планирано је да нови руски ловци почну да се користе 2025. године. Америчка војска је започела развој својих ловаца шесте генерације 2012. године, а њихов деби се очекује 2028. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА