Најновије

Јанковић: Грађани заслужују више од политичке битке!

Како је саопштено из Јанковићевог кабинета, уместо да разматрају документована кршења права грађана и предлоге за унапређивање рада органа власти из Извештаја Заштитника грађана за 2015. посланици су водили кампању против Заштитника грађана.

Саша Јанковић (Фото: Медија центар Београд)

„Уместо да се на Одбору расправља о тешким, аргументованим налазима о кршењима права грађана којима Извештај обилује и начинима да се унапреди рад органа власти, део посланика скретао је пажњу јавности са суштинске теме нападом на личност која стоји иза извештаја, што је управо пример таблоидизације рада државних органа на шта се у Извештају иначе упозорава“, истиче заштитник грађана Саша Јанковић.
Упркос позивима председника Одбора Петра Петровића да се фокусирају на садржај Извештаја, већина посланика најпре је самоиницијативно истицала заштитника грађана Сашу Јанковића као кандидата за председника Републике, а онда се на најгрубљи начин подсмевала сопственој идеји.
„Грађани Србије заслужују боље од тога, њихова права и интереси морају да буду у жижи институција, а не стална политичка битка за власт“, став је заштитника грађана који је, управо да би избегао скретање са теме, на седницу Одбора упутио своје заменике које је на ту функцију изабрала Народна скупштина. Упркос изричитој законској обавези, Народна скупштина није разматрала извештај Заштитника грађана ни за 2014. годину, а од подношења извештаја за 2015. прошло је пола године, а разматрање извештаја пред Народном скупштином није ни заказано. Извор: danas.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА