Најновије

СТРИКТНА ОБАВЕЗА СРБИЈЕ! Рот подржао "Пaраду поноса"!

Михаел Рот, Државни министар за Европу Министарства спољних послова Немачке састао се са Организационим одбором Београд Прајда и разговарао о положају ЛГБТ заједнице, припремама за овогодишњи Прајд и захтевима који су ове године упућени представницима институција у Србији.

Михаел Рот (Фото: Јутјуб)

У разговору је заједнички закључено да је одржавање Београд Прајда протеклих година као и процес дијалога са државним органима у току припреме самог догађаја одлучујуће допринео унапређивању људских права ЛГБТ заједнице.
Иако су ове промене ограничене и недовољне, наглашено је да постоји јасна међународна обавеза Србије да константно ради на усклађивању законодавства и праксе са стандардима Савета Европе, чији је Србија члан од 2003. године, саопштио је организациони одбор Параде поноса.
Министар Рот је посебно интересовање показао за случајеве насиља и дискриминације према припадницима ЛГБТ заједнице , нагласивши да је брза и адекватна примена закона кључна за грађане сваке државе, а нарочито за мањинске заједнице чији припадници су често жртве кршења људских права.
С обзиром да је Организациони одбор Београд Прајда угостио министра Рота и прошле године, део дискусије се односио и све оно што је урађено у протеклих годину дана.
Поред Амбасадора Немачке у Београду, састанку су присуствовали и  Заменик шефа Одељења за проширење и спољну политику, као и референти који се баве стањем људских права у Србији.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА