Најновије

Поскупљују хлеб, брашно и пециво!

Због лошег стања усева пшенице, овогодишњи род ове житарице биће мањи за 10 милиона тона у односу на 2014, што би могло условити повећање цене хлебног жита на светским берзама, указују стручњаци.
Поскупљује хлеб и пециво? (Фото: pixabay.com)

Поскупљује хлеб и пециво? (Фото: pixabay.com)

То би од јесени могло да изазове поскупљење брашна, пецива и специјалних врста хлеба, док би држава вероватно наставила да држи под контролом цену народног хлеба “сава”. Додатан талас поремећаја на светским берзама изазваће смањење извоза пшенице из Русије, које је у марту износило 65 одсто због увођења извозних такси. – Ограничавање извоза пшенице из Русије пореметиће тржиште и утицати на цене, али не знатно јер су светске залихе жита велике – објашњава Жарко Галетин, директор Продуктне берзе у Новом Саду. У Министарству пољопривреде кажу да је Русија један од највећих светских произвођача и извозника пшенице, па је питање утицаја ограниченог извоза оправдано. Међутим, тврде, да пшенице у Србији има довољно и да се не очекују никакви поремећаји.
Прочитајте још:Ови лидери не иду на параду у Москву, иако треба да буду захвални што су Руси докрајчили нацисте (ФОТО, ВИДЕО)Украјинци нападају од Марипупоља до Горловке: Гивијеви тенкови их разбили пред Доњецком
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА