Најновије

ПРАВИ ПОКЛОН ПРИЈАТЕЉУ: Путин Си Ђипингу донео кутију руског сладоледа!

Иако су Москва и Пекинг у прилично топлим међусобним односима, руски председник Владимир Путин донео је данас кинеском колеги Си Ђинпингу ледени поклон - кутију руског сладоледа!

Путин и Си Ђипинг (Фото: Синхуа)

Путин је кинеском председнику поклон уручио када су се данас састали у званичној владиној гостинској кући у граду Хангџу на истоку Кине, на маргинама самита Г20 који се тамо одржава, јавља АФП.
- Обећао сам да ћу вам ово донети. Донео сам вам целу кутију сладоледа - рекао је руски председник, не прецизирајући ког је укуса његов ледени поклон.
Си је захвалио Путину на љубазном гесту, додавши да је заволео руски сладолед током својих многобројних званичних посета Москви.
- Сваки пут када дођем у Русију, замолим да ми купе руски сладолед. Касније га једем код куће - рекао је кинески председник, наводи француска агенција, позивајући се на коментаре руске делегације.
- Ви имате најбољи шлаг, зато је ваш сладолед изузетно укусан. Веома ми се допада - истакао је Си.
Два лидера су, традиционалнијим дипломатским језиком, обећала "јачу сарадњу", рекао је кинески председник.
Путин је, иначе, недавно био изненађен забраном извоза руског сладоледа у Кину, наводи Спутњик.
Руски председник се, наиме, на маргинама Источног економског форума недавно састао са једним кинеским привредником који му је том приликом рекао да у његовој земљи није дозвољен увоз руског сладоледа у већим количинама.
- Изненадили сте ме забраном извоза сладоледа, као да је то наше национално наслеђе или културна вредност. Први пут чујем за то - рекао је тада Путин, најавивши да ће од сада председнику Сиу носити на поклон сладолед сваки пут када се састану.
Други Источни економски форум одржан је 2. и 3. септембра, а присуствовале су му делегације из Кине, Јапана, Јужне Кореје, Индије, Вијетнама, Аустралије, САД, Сингапура и других земаља, подсећа Спутњик. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА