Најновије

Ђукановић тврди: Најважније је да нови црногорски парламент подржава улазак у НАТО

Председник Владе и председник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић сматра да је од изузетне важности да у новом сазиву Парламента буде убедљива већина која подржава европски и евроатлантски пут Црне Горе.

Мило Ђукановић (Фото: Синхуа)

Он оцењује да је проблем највећег дела опозиције што не схвата да се у данашње време ни на Балкану не може водити политика по старим матрицама.
- Неки делови опозиције данас се отимају о "генијални изум" формулисан у њиховим слоганима: "Ми или он(и)". Преписивачки, лузерски, покушавајући да понове неки од сценарија који су уродили променом власти у ближем или даљем окружењу. Али, авај, имају само један проблем, да објасне што су управо они, и ДФ и демократе, у тада другим формацијама, рецимо у Београду, бранили "њега", а били против демократске Србије и демократске Црне Горе које су желеле и добиле промене! Е, сад се ти исти лидери опозиције у Црној Гори лажно представљају као демократе и носиоци прогреса. Иако су и тада, као и данас, били и против Европе и против НАТО-а. И што је најтеже - против Црне Горе - оцењује Ђукановић. Упитан због чега грађани на парламентарним изборима треба да заокруже ДПС, Ђукановић је казао да је то због јасне визије будућности Црне Горе коју ДПС има. - Упркос кризном амбијенту у европском окружењу, упркос неразумевању и деструкцији дела домаће јавности, Црна Гора је данас практично чланица НАТО-а, убедљиви лидер у европским интеграцијама међу свим земљама-кандидатима, уз то и економски најразвијенија држава Западног Балкана. Веома је важно да и у новом сазиву Парламента буде убедљива већина која подржава европски и евроатлантски пут Црне Горе, изградњу друштва владавине права и њен демократски развој. Верујем да учињено препоручује оне који су били и архитекте и извођачи и бранитељи тих тековина друштвеног напретка Црне Горе за ново поверење - навео је Ђукановић. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА