Најновије

ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ НЕУНИШТИВ: Владимир Путин је до сад био мета атентата чак 11 пута!

Руски председник Владимир Путин (63) један је од најмоћнијих људи данашњице који је, откако је први пут постао лидер 2000, најмање 11 пута био мета атентата будући да су толико покушаја његовог убиства признале руске безбедносне службе.

Владимир Путин (Фото: Синхуа)

Међутим, верује се да је тај број далеко већи, а спекулише се и да је шеф Кремља поново био потенцијална мета екстремиста почетком септембра, када се у срцу Москве догодио удес у ком је страдао један од његових возача.
С обзиром на то да се саобраћајка догодила под још неразјашњеним околностима, када је црни мерцедес изненада скренуо у супротну траку и закуцао се у аутомобила Савета Федерације марке BMW, то је дало простора теоретичарима завере да покрену приче о могућем најновијем атентату на Путина.
Чак иако није тако, тврде бројни корисници интернета, постоји опција да је неко прошлонедељним удесом желео да пошаље поруку упозорења лидеру Русије, који је, много пута изјављивао да се не плаши оних који раде на томе да га виде мртвог. Мета на сахрани – По доласку на власт, током сахране ментора Антолија Собчака у Санкт Петербургу 2000. године. Током самита у Јалти - Августа 2000. године, хапшена четворица Чечена и неколико мушкараца са Блиског истока. Сачекуша у Азербејџану -  Јануара 2002. године атентат је припремао Чечен Кјанан Ростам пре посете Путина тој земљи. Четрдесет килограма експлозива на путу - Новембра 2002. године на путу Рублево-Успенскоје куда је Путинова делегација требало да прође постављен експлозив. Хтео да му одсече главу – Иван Заитзев, ментални болесник, хтео је да уђе у Кремљ и одсече главу Путину јер је веровао да је "немачки шпијун који у Русији жели да заведе нацизам." План да га разнесу бомбом – На ауто-путу који повезује Санкт Петербург и Псков откривена је јуна 2003. године бомба ручне израде само неколико сати пре него што је поворка са руским председником требало да прође. Руси му спремали одмазду – Британски Сандеј тајмс писао је како је Скотланд јард спречио двојицу Руса да у октобру 2003. године убију Путина као одмазде за смрт критичара Кремља, Александра Литвињенка. Освета дроном – Бивши чиновник "Ростроја", Игор Пузанов (40) осуђен је на девет година затвора јер је намеравао да убије Путина тако што је дроном хтео да баци експлозив на његов ауто. Смрт на дан избора – Руске службе су 2008. године осујетиле покушај атентата на Путина на Црвеном тргу 2. марта на дан одржавања председничких избора. Ухапшен је Таџикистанац са снајпером, који је изнајмио стан на Црвеном тргу само пар сати пре обраћања гласачима. Претња у Украјини – У фебруару 2012. године ухапшен ја Адам Осмајев на истоку Украјине јер је ковао заверу за убиство председника Путина нападом на колону возила у којој се кретао. Исламисти га јурили годинама – Руске и украјинске тајн службе су 27.2.2012. године објавиле како су спречиле покушај атентата на рада премијера Владимир Путина. Атентат је требао да се догоди 4. марта, тако што би се експлозив поставио на рути где он пролази. За то су били одговорни исламистички следбеници терористе Докуа Умарова. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА