Најновије

АМЕРИ СЕ ЗАОШТРАВАЈУ ЗА РАТ: Ево где су распоредили нападачке хеликоптере!

Сједињене Америчке Државе планирају да распореде 24 „Боингова“ нападачка хеликоптера АХ-64 „Апач“ у базу у Јужној Кореји до почетка фебруара, да би помогле Сеулу да се супротстави претњама Пјонгјанга, наводе локални медији.

Сједињене Америчке Државе распоређују нападачке хеликоптере (Фото: pixabay)

Сва 24 хеликоптера биће распоређена у Кемп Хамфризу, када се заврше грађевински радови у бази у октобру, изјавио је командант дивизије америчког Министарства одбране Ким Сунг Мин.
Према наводима агенције, снаге Сједињених Америчких Држава у Кореји (УСФК) и Министарство одбране Јужне Кореје саопштили су да ће хеликоптери заменити неколико десетина хеликоптера за посматрање и извиђање Бел ОХ-58 Киова, који су тренутно у служби УСФК на Корејском полуострву.
Америчка страна нагласила је своју посвећеност обезбеђивању Јужне Кореје и јачање заједничке одбране. „Апач“ је хеликоптер конструисан да преживи тешке нападе и наоружан је оружјем које може да нанесе огромну штету копненим снагама. Конструисан је да ради и дању и ноћу, као и у условима лошег времена и слабе видљивости. Ситуација на Корејском полуострву постала је напетија последњих месеци, док Северна Кореја појачава своје балистичке ракетне и нуклеарне пробе, а Сједињене Америчке Државе ојачавају своје војно присуство у Јужној Кореји. У јулу су се Сеул и Вашингтон договорили да разместе противракетни систем ТХААД у Јужној Кореји. Систем ТХААД конструисан је за пресретање балистичких ракета кратког и средњег домета у терминалој долазној фази. Овај потез суседне Кина и Русија критиковале су као неприкладан и неразуман поступак који може да утиче на интересе других земаља.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА