Најновије

ВЕЛИКИ СКОК УНАПРЕД: Погледајте какво моћно оружје су Кинези представили у протеклој години (ФОТО/ВИДЕО)

Протекла година је показала страховит напредак кинеске војне технологије, како у оружју тако и у пратећој опреми.

Кинески војници (Фото: Јутјуб)

Испод се налазе неки нови производи кинеске војне технологије који су представљени у току протекле године. Невидљиви борбени авион Ј-20 Нови кинески борбени авион представљен је 1. новембра на међународној авио смотри. За њега се сматра да је "попунио рупу" у кинеском ваздухопловству, и да ће значајно допринети одбрани суверенитета и територијалног интегритета Кине.

Транспортни авион Y-20 Овај авион се Кинеској народноослободилачкој армији придружио у јулу месецу. Са максималном полетном тежином од 200 тона, он је идеалан за превоз људи и терета на удаљене дестинације, чак и у екстремним временским условима. У својој класи је пети на свету, а због габарита је добио надимак "Дебела дама."

Носач авиона "Лиаонинг" У формацији са неколико фрегата и разарача, кинески носач авиона је учествовао у вежбама раног упозорења, напада са мора, противваздушне и противракетне одбране. 

Амфибијски авион АГ600 Овај авион је до сада највећи амфибијски авион на свету. По величини је приближан Боингу 737, а може се користити за гашење шумских пожара и у акцијама спасавања из мора. Авион је способан да апсорбује 12 тона воде за само 20 секунди.

Тенк 96Б Овај тенк је окосница кинеских оклопних снага. Неколико ових тенкова је учествовално на Тенковском бијатлону у Москви, где су се добро показали.

Нису само кинези спремни за рат. Погледајте ОВДЕ како се Руси припремају за масовну војну вежбу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА