Најновије

ОСТВАРУЈУ СЕ СОРОШЕВИ ПАКЛЕНИ ПЛАНОВИ?! Амерички богаташ не одустаје од својих циљева, руши Трампа преко муслимана!

Амерички милијардер Џорџ Сорош не одустаје од покушаја да сруши председника Доналда Трампа. Након протеста које је организовао по завршетку избора, сада је успео да привремено блокира Трампову забрану уласка муслимана у САД.

Трамп и Сорош (Фото: Синхуа/ Правда)

Сорош је преко својих проимиграционих група и судија блиских демократама издејствовао да у САД буду пуштени сви муслимани којима је претила депортација због нове председничке уредбе.

Обамин судија

Адвокати његових пет организација поднели су тужбе у име муслимана који су се због Трампове наредбе у суботу нашли заробљени на аеродромима у САД.
У питању су људи из седам земаља - Ирака, Ирана, Либије, Судана, Сомалије, Сирије и Јемена. Сви они имали су визе за САД, међутим, слетели су у Америку у тренутку кад је на снагу ступила забрана. Због тога су задржани на аеродромима и требало је да их власти САД депортују у њихове земље.
Међутим, адвокати Сорошевих проимиграционих група поднели су тужбу у име 12 муслимана који су слетели на аеродром "Џон Ф. Кенеди" у Њујорку.
Након тога је судија федералног суда у Њујорку Ен Донели, коју је лично поставио Барак Обама, донела пресуду да су муслиманима према америчком уставу прекршена људска права и да морају да буду пуштени у САД. На основу те пресуде већина муслимана задржана на аеродромима широм Америке пуштена је да уђе у земљу.

Организују и протесте

Како амерички медији наводе, те групе и њихови адвокати годинама добијају милионе долара од Трамповог противника Сороша, који је велике паре дао да би мигранти преплавили Европу. 
- Сорошева фондација Отворено друштво финансира свих пет проимиграционих група које су се заложиле за муслимане. Међу њима је највећа Америчка унија за цивилне слободе (АЦЛУ), којој је само 2014. дао чак 50 милиона долара. Та иста група сада организује протесте против Трампове уредбе - наводе медији у САД.
Иначе, Трамп је на 90 дана забранио издавање виза за држављане седам земаља за које тврди да су повезане с тероризмом - Сирије, Сомалије, Судана, Либије, Јемена, Ирана и Ирака. Такође, на 120 дана суспендовао је примање свих избеглица у САД, а на неодређено време миграната из Сирије. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА