Најновије

ТАЧИ СЕ СПРЕМА ЗА РАТ?! Хитна одлука о формирању Оружаних снага самопроглашене државе Косово

ПРИШТИНА - Косовски председник Хашим Тачи изјавио је у четвртак вече да нема времена за губљење и да косовска скупштина треба да донесе одлуку о оснивању "Војске Косова".

Браво мајстори! (Фото: kryeministri-ks.net)

Тачи је у Бриселу, где борави у званичној посети, рекао за косовски јавни сервис РТК 1 да је потребна одлука тзв. косовске скупштине о оснивању тзв. оружаних снага Косова.
Треба ићи на гласање, а не на поларизације. Ово питање је могло да буде завршено 2014. године а пошто се то тада није догодило, сада нема времена да се губи ни један дан, а камоли недеље и месеци", оценио је он.
Тачи је казао да су исцрпљене све могућности да се убеде посланици Српске листе да гласају за тзв. Војску Косова оценивши да се налазе "под контролом Београда" због чега се не може чекати на вољу Србије да би била формирана тзв. косовска војска.
"Они никада неће бити расположени за формирање Војске Косова", навео је Тачи и додао да треба учинити последњи напор да се убеде посланици Српске листе и да, ако се то не деси, треба изменити и допунити тзв. Закон о безбедносним снагама Косова.
Тачи је из Брисела поручио и да неће бити либерализације возног режима док се не заврши процес демаркације границе са Црном Гором и да ако посланици не буду гласали за разграничење грађани ће и даље бити кажњени када је у питању слобода кретања. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА