Најновије

ЕВРОПА НАС УЦЕЊУЈЕ: Траже повлачење оптужнице против Харадинаја

Потпредседница Европског парламента Улрике Луначек позвала је Београд да повуче, како тврди, застерелу оптужницу против бившег лидера тзв. ОВК Рамуша Харадинаја, а Приштину да настави дијалог.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Потпредседница Европског парламента Улрике Луначек позвала је Београд да повуче, како тврди, застерелу оптужницу против бившег лидера тзв. ОВК Рамуша Харадинаја, кога Србија терети за ратни злочин над српским цивилима, а Приштину да настави дијалог. Она је, реагујући на јучерашњу резолуцију косовског парламента којом се тражи безусловно пуштање Харадинаја наслободу и прекид дијалога са Београд док се тај захтев не исуни, на свом твитер налогу написала: "Београд и Приштина треба да се врате за преговарачки сто и наставе процес дијалога", написала је она на свом Твитер налогу поводом резолуције косовског парламента којом се тражи безусловно пуштање Рамуша Харадинаја и прекид дијалога са Београдом док се тај захтев не испуни.

Вулин: Луначек мора да зна да ратни злочини не застаревају

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас поводом позива потпредседнице Европског парламетна Улрике Луначек Београду да повуче, како тврди, застарелу оптужницу против Рамуша Харадинаја да би она морала да зна да ратни злочини никада не застаревају. "Да ли би госпођа Луначек у својој земљи рекла да не треба гонити нацисте, јер су чинили злочине пре 80 година? Харадинај је на слободи зато што су сви сведоци у његовом случају побијени и не сме остати на слободи, јер ће бити побијени и преостали сведоци, а материјални докази уништени", указао је Вулин у изјави за Тањуг. Он је упитао и ако су злочини УЧК застарели зашто је онда међународна заједница формирала суд за злоцине УЧК. "Можда ће политика надвладати право па Харадинај не буде изручен Србији, али Србију нико неће натерати да престане да се бори за правду и истину. Жртве УЧК заслужују истину и правду. Без правде за жртве злочина УЧК нема помирења", истакао је Вулин. .Харадинај је ухапшен 4. јануара на аеродрому у Базелу по Интерполовој потерници Србије због ратних злочина. Француски суд га је 12. јануара условно пустио да коначну одлуку о изручењу чека на слободи у Француској. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА