Најновије

ШИПТАРИ ПОБЕСНЕЛИ ЗБОГ ШАРОВИЋА: Објавили сатницу његовог кретања, спремили му сачекушу у Хочи (ВИДЕО)

Одлазак заменика председника СРС Немање Шаровића у јужну српску покрајину изазвао је данас пометњу међу шиптарским екстремистима коју су покушали да блокирају путеве како би онемогућили кампању радикала на Космету. Неколико шиптарских медија објавило је сатницу кретња Шаровића на Космету што је мобилисало шиптарске естремисте да покушају да изазову инцидент и нападну делегацију СРС која је обилазила српске средине на југу покрајине.
Шаровић је предходно обишао Ранилуг, Грачаницу, Штрпце и Призрен, а шта је поручио у Ранилугу сазнајте ОВДЕ.  Шиптарски медији су уз информацију о посети Шешељевог заменика објавили и Шаровићеве фотографије са протеста на којима спаљује засaтве ЕУ и НАТО и тзв. заставу Космета. Подстакнути таквом хајом група шиптарских екстремиста блокирала је скретање за Велику Хочу у намери да зауставе и нападну Шаровића. Они су атомобилима блокирали пут. - Како сам каснио они су сатима чекали, пошто смо их приметили продужили смо даље и нисмо скренули већ смо се зауставили ниже од скретања како би проверили о чему се ради. Они су носили транспарент на шиптарском на коме нисмо разумели шта пише. Приметила нас је њихова полиција, пришли су нам и обавестили нас да је реч о протесту против мог доласка у Велику Хочу и да они не могу да уклоне демонстранте. Тражили су да се удаљимо и да не могу да гарантују безбедност  - каже Шаровић за Правду.

Заменик председника СРС каже да Шиптари осећају велики страх јер је током кампање говорио да Србија треба да врати пуну контролу над Косметом и да Србија никада неће признати тзв. независност. - Сама чињеница да Српска радикална странка на Космету води кампању за изборе за председника Србије показује да Косово и Метохију доживљавамо као неодвојиви део Србије што код Шиптара изазива изгледа тешке фрустрације- објашњава Шаровић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА